marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Ziua prevenirii delincvenței juvenile”

La data de 21 mai 2018, în cadrul manifestării Săptămâna prevenirii criminalității”, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți și Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți au organizat și desfășurat o activitate pentru prevenirea delincvenței juvenile în zona unităților de învățământ din municipiul Drobeta Turnu Severin. La acțiune au participat peste 20 de reprezentanți ai structurilor implicate, iar echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră s-au deplasat la mai multe unități de învățământ de pe raza municipiului.

Activitatea a constat în prezența polițiștilor în curtea și în zona adiacentă unităților de învățământ, unde s-au purtat discuții privind comportamente antisociale în rândul elevilor, influența grupului de prieteni, riscul de victimizare prin infracțiuni cu violență și de furt, fiind distribuite pliante cu recomandări antiinfracţionale și antivictimale. În continuarea activităților din data de 21 mai 2018, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a desfășurat o acțiune cu elevii Școlii Gimnaziale nr.6 din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Cu ocazia Zilei prevenirii delincvenței juvenile”, în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, subiectele abordate au fost următoarele: Comportamente antisociale și riscul atragerii tinerilor în grupuri infracționale; Influența grupului de prieteni; Consumul de alcool, tutun, droguri; Conduite predelictuale și delictuale în rândul elevilor și tinerilor; Prelucrarea unor prevederi legislative. Acțiunile preventive vor continua toată săptămâna în cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

IPJ MEHEDINŢI

Politica