miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prins cu fier vechi, a încercat să dea șpagă polițiștilor

Un tânăr, de 29 ani, din județul Dolj, a fost prins în flagrant în timp ce încerca să dea mită unor polițiști de la Secția 6 de Poliție Craiova, pentru a nu-i confisca cele 300 kilograme de cupru pe care le transporta fără acte. Cuprul era tocat și depozitat într-o ladă frigorifică.

Șoferul a fost tras pe dreapta, marți, de un echipaj de Poliție. La controlul autoutilitarei pe care acesta o conducea au fost găsite cele 300 de kilograme de cupru.

În ziua de 22 mai a.c., în jurul orei 13.15, patrula de siguranță publică formată din agent principal Chivu Cătălin, din cadrul Secției 6 Poliție Craiova și elev Turlocu Bogdan, din cadrul Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, a oprit pentru control, pe strada Brestei din Craiova, o autoutilitară în care se aflau doi bărbaţi, şoferul, în vârstă de 29 de ani, din comuna Predești, judeţul Dolj şi pasagerul de 30 de ani, din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La controlul autoutilitarei a fost depistată cantitatea de aproximativ 300 kg cupru care era tocat şi depozitat într-o ladă frigorifică, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative care să-i ateste proveniența”, au precizat reprezenatanții IPJ Dolj.

Atât șoferul, cât și celălalt bărbat care îl însoțea au fost duși la secție. Acolo, tânărul de 29 de ani a încercat să dea șpagă pentru a nu i se confisca marfa. Numai că a picat în plasa comisarilor anticorupție.

Autoutilitara și cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secției 6 Poliție Craiova pentru continuarea cercetărilor unde, pentru a nu primi sancțiune contravențională și a nu li se confisca marfa, cei în cauză au promis suma de 500 de euro agentului principal Chivu Cătălin și agentului șef Ristea Ninel.

Poliţiştii au refuzat mita, au informat conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj și pe lucrătorii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, care au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, şoferul autoutilitarei fiind prins în flagrant în timp ce îi oferea 175 de euro agentului șef Ristea Ninel”, mai arată Poliția Dolj.

El a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

Agent principal Chivu Cătălin este absolvent al Școlii de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, promoția 2012 și este agent de siguranță publică în cadrul Secției 6 Poliție Craiova. Agent șef Ristea Ninel este încadrat direct în M.A.I., din anul 2002 și este agent de investigaţii criminale în cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova. Poliţiştii au fost felicitaţi de conducerea inspectoratului pentru conduita profesională și etica exemplară de care au dat dovadă”, afirmă reprezentanții IPJ Dolj.

Politica