vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Direcția Silvică Gorj vinde lemne populației

Direcţia Silvică Gorj vinde, prin intermediul celor 11 ocoale silvice din județ, lemne de foc pentru cei interesați. De la începutul acestui an, instituția a livrat nu mai puțin de 1.500 metri cubi de lemn, existând încă cerințe pentru o cantitatea de 25.000 de metri cubi. Prețurile sunt accesibile, potențialii cumpărători având mai multe variante de achiziție.

Pentru a vinde lemn populației, Direcția Silvică Gorj a încheiat parteneriate cu primăriile din județ. Edilii informează populația și astfel se face comerțul. Cele mai multe solicitări se înregistrează începând din mai și până la finele toamnei. „Am încheiat parteneriate cu primăriile pentru livrarea de lemne de foc către populaţie, contra cost. Vindem prin ocoalele silvice, fie scos la drum auto sau fie la depozit. Nu se ia lemnul din pădure, ci exploatat de noi prin regie proprie sau prestări servicii. Poate oricine să cumpere lemn de pe raza judeţului Gorj, în funcţie de zona în care este. Primăria centralizează, face tabele pe care ni le înaintează. Ponderea mare va fi de acum încolo, până în toamnă, pentru că lemnul de foc începe să se caute din mai”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

Prețuri între 120 și 300 de lei/mc, fără TVA

Policlinica Buna Vestire Craiova

Gorjenii interesați pot cumpăra atât lemn de foc, cât şi lemn de lucru. La lemnul de foc, pentru fag, stejar, gorun, salcâm, carpen, paltin, preţul este de 170 lei fără TVA/mc, dacă este cumpărat la drum auto forestier. La depozit, preţul ajunge la 220 lei fără TVA/mc. Cu 125 de lei fără TVA/mc se poate cumpăra lemn de foc, scos la drum auto, din specia molid şi brad, iar la depozit, din aceleaşi specii, preţul este de 170 lei fără TVA/mc. De asemenea, se mai comercializează lemn de foc şi la preţul de 120 lei fără TVA/mc la platformă sau drum auto forestier pentru speciile: anin, plop, salcie, tei, iar la depozit, preţul este de 160 lei fără TVA/mc. Privitor la lemnul de lucru, adică cel folosit în construcții, preţul este între 160 şi 300 lei/mc, fără TVA, la drum auto, la categoria răşinoase, diverse tari, diverse moi, iar la depozit între 200 şi 350 lei/mc, fără TVA.

Politica