Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Centura de ocolire a Caracalului, recepţionată la șapte ani de la demararea proiectului

Publicat

pe

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) urmează să recepţioneze centura de ocolire a municipiului Caracal, investiţie începută încă din anul 2011. Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a afirmat că recepţia la terminarea lucrărilor se va desfăşura joi, 24 mai.

1,5 milioane lei este suma pe care Guvernul a alocat-o, la începutul anului 2017, pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum. Banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii. Lucrările au început anul trecut, iar potrivit viceprimarului municipiului Caracal, recepția la finalizarea lucrărilor ar urma să fie făcută joi.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Iniţial, contractul „Construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Caracal” a fost încheiat între CNADNR şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache, pe 31 ianuarie 2011.

Lucrările au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.

 

Au început lucrările la minicentura de ocolire a orașului

Pe de altă parte, lucrările de construcţie a minicenturii de ocolire a municipiului Caracal, prin partea de Nord, au început luni, termenul de finalizare fiind de opt luni.

Viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, a declarat că investiţia, care depăşeşte 1,8 milioane lei, este finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

Astăzi (n.r luni) au început lucrările la una din cele mai importante investiții așteptate de către comunitatea caracaleană – «Extindere și reabilitare strada Walter Mărăcineanu», varianta de ocolire pentru zona de Nord a municipiului). Minicentura va avea o lungime de 1,81 kilometri. Finanțarea proiectului este prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa I. Valoarea investiției este de 1.862.406,70 lei,TVA inclusă. Termenul de execuție este de opt luni. După finalizarea proiectului, traficul greu care intră în municipiul Caracal va fi deviat pe această arteră, iar strada Țepeș Vodă va redeveni o stradă normală și liniștită. Spor la treabă”, a afirmat Stănescu.

Traseul mini-centurii de ocolire a Caracalului începe de la intrarea dinspre Slatina, imediat în stânga.

© 2022. Toate drepturile rezervate.