vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rușii ar vinde din acțiunile Alro Slatina

Acţionarul majoritar Vimetco N.V. analizează „opţiuni strategice” pentru o potenţială reducere a participaţiei deţinute în Alro SA, potrivit unui comunicat de presă, ceea ce presupune vânzarea din acţiunile deţinute la fabrica din Slatina.

Comunicatul a fost postat pe site-ul companiei şi este semnat de preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro SA, Marian Năstase, şi de directorul general Gheorghe Dobra. Sursa citată arată că se ia în considerare „orice opțiune disponibilă în funcție de condițiile de piață, inclusiv o ofertă publică secundară de vânzare de acțiuni pe Bursa de Valori București”.

„Compania fost informată de către acționarul sau majoritar Vimetco N.V., care deține la acest moment 84,1898% din capitalul social al Companiei, de faptul că acesta analizează opțiuni strategice pentru o potențială reducere a participației deținută în Companie, luând în considerare orice opțiune disponibilă în funcție de condițiile de piață, inclusiv o ofertă publică secundară de vânzare de acțiuni pe Bursa de Valori București”, se arată în comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Documentul mai arată că acţionar majoritar are în vedere „numeroase elemente”.

„Analiza rămâne în continuare deschisă, inclusiv cu privire la proporția reducerii participației, depinzând de numeroase elemente avute în vedere de acționarul majoritar, de condițiile de piață și de obținerea aprobărilor necesare, iar o decizie fermă de a merge mai departe cu o astfel de tranzacție nu a fost încă luată. Anunțuri ulterioare se vor face când o decizie fermă va fi luată în acest sens”, se mai arată în comunicatul citat.

Alro a avut, în primele trei luni din acest an, venituri din contractele cu clienţii de 749,2 milioane lei (162 milioane de euro), în creştere cu 10% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Totodată, profitul companiei a crescut cu 38%, la 124,6 milioane lei (27 milioane euro).

În 2017, vânzările Alro Slatina au ajuns la 2,46 miliarde lei (534 milioane de euro), în creştere cu 16% faţă de nivelul din 2016.

Politica