Conecteaza-te cu noi

Actualitate

OLT. Doi candidați la şefia Poliţiei municipiului Slatina

Publicat

pe

Comisarul şef Mihai Mihalache şi comisarul Marian Bărbulescu şi-au depus dosarele de înscriere la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei municipiului Slatina. Primul dintre ei ocupă şi în prezent această funcţie, fiind împuternicit din data de 10 ianuarie.

Concursul va avea loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pe 20 iunie 2018, începând cu ora 11.00, şi va consta în susţinerea unei probe unice de selecţie, respectiv interviu structurat pe subiecte profesionale, din tematica și bibliografia stabilite de comisie.

Potrivit metodologiei afişate pe site-ul IPJ Olt, aprecierea rezultatului final al interviului pe subiecte profesionale se face cu note de la 1 la 10. Este declarat „admis” candidatul care are nota cea mai mare şi este notat cu cel puţin 7.00.

În situaţia în care mai mulţi candidaţi au aceeaşi notă, este declarat „admis” la concurs candidatul care are cea mai mare vechime în specialitatea postului scos la concurs.

Dacă mai mulţi candidaţi au aceeaşi vechime în specialitatea postului scos la concurs, este declarat „admis” candidatul care are cea mai mare vechime în studiile necesare postului scos la concurs.

Durata de desfăşurare a probei interviu va fi stabilită de comisia de concurs, fără a depăşi limita maximă de 3 ore. Interviul va fi înregistrat audio și/sau video.

Comisarul şef Mihai Mihalache se află la conducerea Poliţiei Slatina, din 10 ianuarie, când a fost împuternicit în locul comisarului Sorinel Bărbuică. Numirea sa a venit după ce, la sfârşitul anului trecut, nimeni n-a reuşit să promoveze concursul pentru ocuparea acestei funcţii. Singurul candidat, acelaşi comisar Marian Bărbulescu, a reuşit să ia doar 4,52, nota minimă necesară promovării fiind 7.

Anterior, comisarul Sorinel Bărbuică îşi anunţase retragerea din concurs, invocând motive personale.

Bărbuică s-a aflat la conducerea Poliţiei Slatina după ce comisarul şef Vasile Stoean a ieşit la pensie. În această perioadă, funcţia de adjunct a fost ocupată de comisarul Mihai Mihalache.

Un alt post scos la concurs de IPJ Olt este şefia Serviciului Cabinet, examenul fiind programat pe 6 iunie 2018. La acest concurs s-a înscris un singur candidat, comisarul şef Roxana Filip, împuternicită şi în prezent să ocupe această funcţie. Ea a înlocuit-o pe comisarul şef Claudia Radu, transferată la Şcoala de Poliţie Slatina.