marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătălia pentru podium se dă până la ultimul fluier!

CSU Craiova luptă la Iași pentru a încheia pe locul 3 campionatul. „Bătălia pentru podium” a fost una dintre sintagmele folosite de clubul craiovean încă din startul sezonului. Chiar dacă suporterii olteni sunt mândri și nu se mulțumesc nici măcar cu locul 2, clubul nu a mizat în campania de imagine pe „bătălia pentru titlu” tocmai pentru a nu crea așteptări prea mari, iar fanii să fie apoi dezamăgiți. Strategia are în vedere remodelarea așteptărilor suporterilor, învățați odată cu Cupe și campionate, nu cu participări și locuri 3.

Oricum și „bătălia pentru podium”, atât de dragă conducerii clubului, e în pericol de a fi pierdută. În urma înfrângerilor pe bandă din acest play-off, oltenii au coborât pe locul 4, fiind devansați de Viitorul lui Hagi.

Calculele pentru locul 3 se prezintă astfel: CSU poate reveni pe podium dacă bate la Iași, iar Viitorul nu bate pe CFR. Oltenii mai au și varianta egalului în condițiile în care Viitorul pierde, iar Astra nu bate pe FCSB.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marea problemă a formației oltene este că în play-off, în meciurile disputate în deplasare, nu a marcat până acum și a obținut un singur punct. Devis Mangia trebuie să rezolve rapid problema acestei lipse de eficiență pe terenuri străine pentru ca oltenii să mai spere la obiectivul autoimpus: locul 3.

De menționat faptul că CSU Craiova este deja calificată în cupele europene prin accederea în finala Cupei României. În condițiile în care nici Hermannstadt, nici Astra Giurgiu nu au depus dosar la UEFA pentru a participa în întrecerile continentale.

Liga 1 play-off – etapa 10 (ultima) – duminică, ora 20:45

Poli Iași – CS U Craiova

CFR Cluj – Viitorul

FCSB – Astra Giurgiu

Clasament

1. CFR Cluj 9 4 5 0 11-6 47

2. FCSB 9 5 3 1 13-6 46

3. FC Viitorul 9 3 4 2 13-10 35

4. CSU Craiova 9 2 3 4 8-9 35

5. Astra Giurgiu 9 3 2 4 9-10 33

6. Poli Iași 9 1 1 7 4-17 24

Politica