joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Amenzi pentru părinţi, prin noul regulament şcolar

Noul regulament şcolar care intră în vigoare din această toamnă prevede sancţiuni pentru părinţii care nu-şi dau interesul despre situaţia la învăţătură a copilului lor.

Sancţiunile pot consta într-o amendă sau chiar muncă în folosul comunităţii, potrivit inspectorului şcolar general adjunct al ISJ Olt, Florica Grecu.

„Norocul nostru cu regulamentul care a fost modificat în luna ianuarie şi colaborarea cu părinţii este un punct forte, în sensul că se ajunge până la o amendă sau muncă în folosul comunităţii. N-am ajuns încă acolo pentru că deocamdată s-au demarat toate procedurile de schimbare a regulamentelor interne şi de aceea vorbeam de noile acţiuni, începând cu anul şcolar următor. Este bine să înţeleagă, în primul rând părintele şi apoi împreună cu şcoala să se ia o măsură. În acelaşi timp, să ştiţi că nu vrem să găsim vinovaţi”, a declarat ea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentantul ISJ Olt a adăugat că sancţiunile ar urma să fie aplicate în urma unui parteneriat încheiat de şcoală cu autorităţile locale.

„Este un regulament care a apărut pe 8 ianuarie 2018, este un ordin de ministru ce vine în adăugarea unui alt ordin care statuează Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi pune accent pe câteva aspecte. Este vorba de telefoanele mobile pe care elevii nu mai au voie să le aibă în timpul orelor şi fiecare şcoală are libertatea să hotărască dacă le pune într-un loc anume, sub cheie, la elev, dacă le pune pe o cutie. Totodată, se precizează că uniforma şcolară nu mai este obligatorie şi au fost introduse aceste măsuri privind colaborarea cu părinţii. Acestea prevăd şi amenzi sau muncă în folosul comunităţii, dar asta este în discuţie şi cu comunitatea locală, în urma unui protocol cu conducerea şcolilor”, a conchis Florica Grecu.

Politica