Mii de metri de plase pentru pescuit, amplasate ilegal, scoase din Olt

Peste patru mii de metri de plase pentru pescuit, amplasate ilegal în lacurile de acumulare Strejeşti şi Drăgăşani, au fost scoase, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de jandarmi şi de reprezentanţii ANPA Filiala Oltenia.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai, a declarat că, în noaptea de 12 spre 13 mai, în urma executării unei misiuni în colaborare cu ANPA Filiala Oltenia pe lacurile de acumulare Strejeşti şi Drăgăşani şi cu sprijinul membrilor ASRO, au fost scoase din apa râului Olt, plase în lungime totală de 4.360 m şi cantitatea de 160 kilograme peşte specia caras.

Uneltele de pescuit au fost distruse de către inspectorul piscicol din cadrul ANPA, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului acvatic”, a afirmat reprezentantul Jandarmeriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Rusăneşti, este cercetat penal după ce a fost prins de jandarmi în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Cilieni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1.190 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.

În perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Populare

Recomandări

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 05.06 – 11.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Şeful ANAF a demisionat

Lucian Heiuș și-a anunțat luni seara demisia din funcția...

Restricţii de circulaţie pe Valea Oltului

Circulaţia este restricţionată marţi pe Valea Oltului, pe anumite...

Tensiuni între Sorin Cârțu și Mihai Rotaru: „Mi se pare exagerat!”

Mihai Rotaru l-a taxat în mod public pe Sorin...