sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Petre Daea, rugat să dea despăgubiri celor afectați de grindină

Mehedințeanul Petre Daea, ministrul Agriculturii, este rugat să-i ajute pe fermierii loviți de grindină! Grindina a lovit câteva zone din Mehedinți în aceste zile ploioase. Un exemplu în acest sens este comuna Șimian, satul Cerneți, unde majoritatea localnicilor sunt legumicultori. Aici grindina a distrus aproape complet culturile de legume pe care oamenii le-au semănat în pământ ca să le ducă la piaţă. La fel s-a petrecut și în satul Halânga, unde totul a fost acoperit de un strat de gheaţă. Au fost grav afectate culturile de porumb, viţa de vie şi pomi fructiferi, dar pagubele cele mai mari sunt în grădinile de legume.

Mumăăă, mumă, un sfert de oră şi ne nenoroci! Pe toată viaţa! E prăpăd, prin grădini, peste tot! Vai de viaţa noastră, parcă-i zăpadă în curţi, nu am văzut aşa ceva şi sunt femeie bătrână!”, a declarat o bătrânică din Halânga.

Păgubiții au anunțat că vor ca autoritățile, îndeosebi ministrul Agriculturii, Petre Daea, mehedințean de baștină, să-i despăgubească cumva pe toți agricultorii pentru pierderile suferite de la grindină.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îl rugăm pe domnul ministrul Daea, pe mehedințeanul nostru, să nu ne lase și să ne ajute să recuperăm măcar banii care i-am investit. Că de făcut producție nu se poate vorbi acum”, a declarat un mehedințean afectat de grindină.

Politica