marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO | Grindina a făcut ravagii în mai multe localități din Olt

Culturile agricole din mai multe localități din județul Olt au fost afectate de grindina care a căzut, marți seara, fenomenele meteo afectând inclusiv pomii fructiferi, vița de vie și chiar acoperișurile unor locuințe, cea mai gravă situație fiind înregistrată la Movileni.

Primarul comunei Movileni, Ion Sorin Toma, a declarat că grindina a făcut ravagii, în câteva minute fiind distrusă toată munca agricultorilor din localitatea olteană.

„Sunt afectate culturile agricole, dar și acoperișuri de locuințe și chiar drumuri care au devenit impracticabile din cauza ploii și a grindinei. E foarte grav în privința culturilor agricole, cam tot ce plantaseră oamenii: pomi fructiferi, viță de vie, roșii, iar la câmp a fost afectată rapița, dar și păioasele. Așteptăm o comisie a autorităților județene să evalueze cum trebuie situația”, a declarat primarul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și în comuna Ipotești ploaia cu grindină a distrus în proporție de 30% pomii fructiferi și vița de vie, imaginile cu fenomenul meteo fiind postate pe Facebook. Judeţul Olt intră sub o avertizare meteorologică de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri la ora 14.00.

Politica