vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii lui Bon, aproape de finala națională a elitelor

Juniorii U17 ai CSU Craiova, pregătiți de Dragoș Bon, au câștigat seria vest a Ligii Elitelor cu o singură înfrângere, poziție ce i-a trimis mai departe în semifinala națională unde au disputat deja prima manșă contra Sporting Junior Vaslui. Gruparea craioveană de juniori a mers sâmbătă pe terenul formației vasluiene pentru a juca meciul tur din penultimul act al Ligii Elitelor și a făcut-o chiar bine, impunându-se cu scorul de 2-1. Juniorii lui CSU Craiova au câștigat prin dubla marcată de atacantul Jovan Markovic, cel care se află și în vederile echipei de seniori, fiind o promisiune a centrului craiovean. Meciul nu a fost unul chiar ușor pentru juniorii craioveni, pentru că gazdele au intrat la pauză cu un avantaj minim, conducând cu 1-0.

A fost un meci disputat, am întâlnit o echipă care nu pierduse niciun joc în seria est a Ligii Elitelor. I-am studiat însă înainte de meci și băieții au reacționat foarte bine. Am reușit să câștigăm după ce am fost conduși cu 1-0 la pauză, asta mă bucură pentru că am avut puterea să revenim. Acum o să pregătim bine și manșa retur și sperăm ca după al doilea joc să mergem la București și să disputăm finala națională”, a declarat Dragoș Bon, antrenorul echipei U17 a CSU Craiova, pentru Jurnalul Olteniei.

Cu două goluri marcate în deplasare, echipa lui Dragoș Bon deține acum un avantaj important înainte de partida retur, care va avea loc la Craiova la finalul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, de la ora 14.00, pe stadionul Extensiv. Dacă va trece de Sporting Vaslui și va ajunge în finală, CSU Craiova U17 va întâlni cel mai probabil în bătălia pentru titlul național echipa lui Hagi, FC Viitorul, care s-a impus în primul meci cu UTA Arad cu 1-0 în deplasare. În meciul de la Vaslui tehnicianul Dragoș Bon a mizat pe următorii jucători: Manea – Dobre, Negrea G., Rezeanu – Nițuică, Guță, Moga, Pătulea – Moldovan, Markovic, Simon. Au mai intrat pe parcursul meciului: Nițu, Baiaram, Sîrbu și Ionescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Juniorii lui Gușatu s-au calificat în finala Campionatului Național U19

Deși a ratat prezența în Liga Elitelor la această categorie de vârstă în acest sezon după ce a fost depășită în faza preliminară de Academia Gică Popescu, care a încheiat competiția pe locul șase, CSU Craiova U19 a reușit să ajungă în ultimul act al Campionatului Național U19. După ce a câștigat seria a șasea, trupa lui Mugur Gușatu n-a avut probleme nici la turneul zonal, care s-a desfășurat la baza sportivă Aeroport din Craiova, unde s-a impus cu 5-3 în semifinale contra lui CSA Steaua București și cu 4-2 în finala zonei în fața lui CS Mioveni. În meciul decisiv cu Mioveni, echipa craioveană a marcat golurile prin Raul Baicu (min. 8, 20, 32) și Florin Borța (min. 27). Antrenorul juniorilor craioveni a trimis în teren următorii jucători: Bobonete – Borța, Albăstroiu, Șerban – Constantinescu, Puțaru, Popescu, Buzan – Gheorghișor, Baicu, Nichifor. Mai departe, elevii lui Gușatu vor întâlni în finala Campionatului Național U19 formația similară a Gaz Metan Mediaș, partida urmând să aibă loc sâmbătă, 19 mai.

Politica