vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stadionul de atletism, într-o nouă fază: s-au întâlnit proiectantul cu consultantul!

Unul dintre subiectele tangențial atinse de primarul Mihail Genoiu la conferința de presă de miercuri a fost stadiul în care se află stadionul de atletism. Conducătorul urbei a anunțat: „În ceea ce privește stadionul de atletism țin să vă anunț că a avut loc o întâlnire între proiectant și consultantul german. Nu va mai fi, cum se proiectase inițial, un stadion de categoria III, ci unul de categoria II IAAF. Nu mă pricep prea bine, dar din câte am înțeles pe el se vor putea desfășura campionate europene de atletism”.

În momentul demarării construcției, adică în 2015, se preconiza ca arena de atletism să fie una de categoria V IAAF. Însă, în timp s-a avansat în privința categoriei trecându-se de la V la III, iar acum la categoria II, după cum a anunțat primarul Genoiu. Implicit și costurile vor fi sensibil mai mari, întrucât fiecare categorie implică un anumit tip de dotări.

Ultima dată când s-a avansat un termen de finalizare a stadionului de atletism acesta a fost vara lui 2019. În conferința de presă de astăzi, primarul Genoiu nu a mai precizat când pronostichează că se va finaliza arena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica