joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova, ultimatum către Tel Drum pentru „Râului”

La doi ani de la recepția lucrărilor de reabilitare, strada Râului din Craiova se degradează continuu. Lucrările au fost efectuate de Tel Drum, iar primarul Craiovei spune că a trimis firmei o ultimă adresă în care îi cere să rezolve problema, altfel amenințând cu executarea garanției de bună execuție.

Problemele pe strada Râului au apărut încă dinainte de a fi recepționată lucrarea. Încă de atunci, autoritățile locale afirmau că totul se întâmplă din cauza casetării anterioare a canalului colector, lucru susținut și acum de edilul-șef al urbei, Mihail Genoiu. Acesta afirmă însă că a cerut constructorului, firma Tel Drum, aflată în insolvență, să remedieze problemele, în caz contrar cerându-se executarea garanției de bună execuție.

Strada Râului are în continuare probleme foarte mari. Ieri am semnat o nouă adresă către Tel Drum. Tel Drum ştiţi că este deja în procedură de insolvenţă. Partea de garanţie, ne-a asigurat lichidatorul că o asigură în continuare. Noi le-am făcut o ultimă atenţionare în sensul că vom trece la execuţia garanţiei şi predarea lucrărilor către o altă firmă. Lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii. Problema este că acolo sunt şi probleme care nu se datorează numai Tel Drum, deşi şi-a asumat. O mare parte din canalul colector nu a fost făcută de Tel Drum, ci acum 20 de ani. Casetarea aceea a canalului colector a fost făcută cu casete montate pe fundul canalului. Casetarea canalului făcută de Tel Drum a fost făcută cu casete casetate și amplasate pe fundul canalului pe o platformă de beton. Casetarea cea veche s-a făcut pe pat de pământ. În timp, acest pat de pământ pe care au fost așezate casetele a început să lucreze, s-au creat rosturi între casete și atunci când apar viituri mari, când sunt ploi torențiale, apa pătrunde printre casete și spală pe sub terasament. S-a încercat o variantă cu Compania de Apă. Compania de Apă a venit cu o soluție dată de un proiectant de prin Austria. Există o posibilitate, prin care pe cele două sensuri să se introducă o mașinărie specială care poate să facă un fel de cămașă interioară, de polietilenă și să rezolve această problemă. Este foarte costisitoare. Se caută fonduri. Garanția pentru firma din insolvență sunt discuții cu lichidatorul societății pentru această garanție. Garanția, în mod normal, trebuie să fie la dispoziția noastră”, a spus Mihail Genoiu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Strada Râului a fost reabilitată printr-un proiect care a inclus și străzile Caracal și Bariera Vâlcii.

Lucrările din acest contract au fost realizate de asocierea SC TEL DRUM SA – SC T DANCOR ROMCONSTRUCT SRL – SC IMOB LUX CONSTRUCT SRL (denumire schimbată în SC IMOB INFRASTRUCTURA SRL) – SC GARDEN CENTER GRUP SRL, prin SC TEL DRUM SA lider de asociere, contract cu o valoare totală de 49.463.848,00 lei inclusiv TVA. Suplimentar a fost semnat încă un contract între SC TEL DRUM SA, cu o valoare totală de 1.625.370,51 lei inclusiv TVA, pentru Reabilitarea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare pe str. Râului. Lucrările pe strada Râului au fost recepționate în iunie 2016.

Politica