marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcul Hanul Doctorului, în refacere

La cinci zile după ce a anunțat pe facebook refacerea parcului Hanul Doctorului, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, s-a hotărât să susțină și o conferință de presă prin care să informeze jurnaliștii și cetățenii cu privire la acest proiect.

Municipalitatea vrea refacerea întregii zone de agrement de la Hanul Doctorului, iar lucrările au început „încă de acum câteva săptămâni bune”, după cum a precizat primarul Genoiu, miercuri, în conferința de presă menționată.

Am vrut să intrăm cât de cât în forță în aceste lucrări până a vă spune despre ce este vorba. Este vorba despre o nouă zonă de agrement, un nou parc, cel de la Hanul Doctorului. Este vorba de o zonă de agrement mai veche, concepută încă din anii 1955 dar lucrările de amenajare au fost făcute în perioada anilor 1970. Cei doi arhitecți Victor Suciu și Gina Mărculescu au creat această zonă de agrement pe care noi încercăm acum s-o aducem la nivelul acelor ani, pentru că ea a fost mulți ani abandonată. Cuprinde amenajări, în primul rând cele trei bălți care comunică cu lacul de jos și se vor reface căile de comunicare în așa fel încât să fie o salbă de cascade. Ceva asemănător cu Parcul Romanescu, cu podețe peste fiecare legătură dintre bălți. Pe lac se lucrează deja la decolmatare și la asanarea vegetației. Lacul va fi repopulat cu pește. Se vor construi pontoane de pescuit. Se refac aleile, se vor asfalta în totalitate. S-a refăcut și se lucrează în continuare la refacerea iluminatului ambiental. Se va amenaja și acea zonă de grătare care ani de zile a fost un fel de zonă de picnic ambulatoriu,” a spus primarul Mihail Genoiu. Potrivit acestuia, în această zonă, se vor planta mai mulți copaci și va fi organizat și un eveniment de plantare a o sută de arbori pentru a marca, astfel, sărbătorirea centenarului Marii Uniri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica