Racheta de semnalizare, căzută în Craiovița, e a militarilor polonezi. Anunțul a fost făcut de Brigada Multinațională Sud-Est

Update/ Alte două rachete de semnalizare au fost găsite de un craiovean in gradina unui bloc din cartierul Craiovita Noua.


Racheta de semnalizare, căzută în Craiovița, e a militarilor polonezi.

În seara zilei de 8 mai 2018, o subunitate din cadrul Contingentului Militar Polonez dislocat în România, în cooperare cu militari din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din garnizoana Craiova, au executat o activitate curentă de instrucție tactică pe timp de noapte în terenul de instruire Obedeanu.

Antrenamentele nu au presupus executarea de trageri cu armamentul individual sau cu cel montat pe tehnica blindată din dotare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În scopul semnalizării momentelor tactice și identificarea reperelor din teren, subunitatea poloneză a folosit mijloace de iluminare (tip „rachete de semnalizare’’) în conformitate cu scenariul tactic aprobat.

Referitor la incidentul semnalat în mass-media, privind pagube materiale produse unui vehicul parcat în cartierul Craiovița Nouă, într-o zonă aflată la aproximativ 2 km de locul de desfășurare a instruirii, a fost demarată o anchetă sub coordonarea Parchetului Militar în vederea stabilirii legăturii de cauzalitate între activitatea de instrucție și incidentul raportat.

De asemenea, o comisie de cercetare administrativă numită de comandantul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” cercetează circumstanțele evenimentului.

Contingentul polonez este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia din 2016.

Detașamentul este format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est.

Durata unei rotații în România pentru fiecare contingent este de aproximativ şase luni.

Știre inițială

Panică în Craioviţa Nouă. Un obiect încă neidentificat, ce pare a fi un trasor, a străpuns parbrizul unei maşini. Pompierii şi poliţia se află la faţa locului.

 

„Un obiect căzut din cer a cărui proveniență inca nu este cunoscută a străpuns parbrizul unui autoturism. Polițiștii sunt la fața locului și sunt efectuate verificări pentru a se lamuri starea de fapt. Nu sunt victime”, anunţă IPJ Dolj, în vreme ce ISU informează că echipa pirotehnică a ajuns la faţa locului, a izolat zona şi se aşteaptă să ajungă şi poliţiştii de la arme şi muniţii.

Populare

Recomandări

România a aflat cu cine joacă în grupele EURO 2024

Naționala României și-a aflat sâmbătă, 2 decembrie, adversarii de...

CSU Craiova urcă pe podium. Oltenii visează, din nou, la titlu

Echipa lui Rotaru arată din ce în ce mai...

Grav accident în Mehedinți. Două persoane au murit

Un grav accident de circulație a avut loc în...

Prinși în trafic fără permis de conducere

Doi bărbați au fost prinși de polițiști în trafic...