miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Prins cu căruţa plină de lemne furate

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Călui, este cercetat penal după ce, sâmbătă seara, a fst depistat de jandarmi, în pădurea din apropierea cantonului Lunca Oltețului, în timp ce transporta cu o căruţă, lemne furate.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai, a declarat că este vorba de cantitatea de 1,98 metri cubi de material lemnos din specia „stejar”.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos provenea din tăierea, fără drept, de către persoana în cauză, a unor arbori din pădurea situată în apropierea cantonului Lunca Oltețului, nr. 20 şi aflată în administrarea Ocolului Silvic Iancu Jianu. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Iancu Jianu, care au procedat la măsurarea şi calcularea prejudiciului produs. Au fost întocmite acte de constatare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic”, a declarat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a adăugat că documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor, iar materialul lemnos şi atelajul hipo au fost predate organelor silvice.

Politica