joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Condamnați cu suspendare după ce au încercat să mituiască polițiști craioveni

Doi bărbați prinși, în luna ianuarie, încercând să dea şpagă poliţiştilor craioveni de la Rutieră, au fost condamnați de magistrații Tribunalului Dolj la pedepse cu suspendare pentru dare de mită. Este vorba despre craioveanul care a oferit 500 de euro șpagă pentru a-și salva o rudă de dosarul penal, care a primit o pedeapsă de 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare și de cetățeanul turc cu reședința în Caraș Severin, Irey Erdogan, care a vrut să dea 350 de lei mită, acesta fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentințele, pronunțate săptămâna trecută, nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, Antonio Sărdaru, de 22 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, după ce a oferit unui echipaj de poliție suma de 500 euro pentru a nu-i fi întocmit dosar penal unui văr, depistat conducând fără permis și sub influența băuturilor alcoolice, dosar penal. Astfel, după cum anunțau reprezentanții DGA, „în fapt, la data de 09.01.2018, D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj a fost sesizat de I.P.J. Dolj cu privire la faptul că un echipaj format din doi agenţi de poliţie din cadrul Poliţiei Mun. Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic un autoturism, condus de S.M.I., fără a deţine permis de conducere şi aflat sub influenţa alcoolului. În timpul întocmirii actelor de constatare, la sediul poliţiei, s-a prezentat S.A. (n.r. –Sărdaru Antonio), care a oferit agenţilor de poliţie suma de 500 euro, pentru a nu i se întocmi dosar penal conducătorului auto, însă agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta. S.A. a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de bani menționată, fiind condus ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. Inculpatul a fost reţinut inițial pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore iar, ulterior, prin încheierea Tribunalului Dolj a fost dispusă măsura arestării preventive a acestuia pe o perioadă de 30 zile, măsură menţinută şi de către Curtea de Apel Craiova”.

Miercuri, 2 mai a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în dosar. Craioveanul a recunoscut faptele și a fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare şi 100 de zile de muncă în folosul comunităţii: „Condamnă inculpatul Sărdaru Antonio la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani şi 6 luni”, se arată în sentință. Acesta trebuie să presteze și 100 de zile de muncă la Primăria Municipiului Craiova-Regia Autonomă de Administrarea Domeniului Public şi Fond Locativ sau la Serviciul Public de Asistenţă Medico-Socială Craiova, jud.Dolj, ce urmează să fie stabilită de Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt bărbat, Irey Erdogan, cetățean turc cu reședința în județul Caraș Severin, prins tot în luna ianuarie conducând beat şi cu viteză, și care a încercat să scape de poliţişti oferindu-le 350 de lei, și-a aflat sentința vineri, 4 mai a.c. Reprezentanții DGA au comunicat, la momentul respectiv că „inculpat I.E. (n.r. – Irey Erdogan), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, după ce a oferit 350 lei unui echipaj de poliție pentru a nu i se reține permisul de conducere. În fapt, în data de 07.01.2018, I.E., de 41 ani, cetăţean turc cu rezidenţă pe termen lung în România, a fost prins în flagrant de către ofițerii D.G.A. – S.J.A. Dolj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce oferea suma de 350 lei unui echipaj alcătuit din doi agenți de poliție din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova – Biroul Poliţiei Rutiere, pentru a nu fi sancţionat contravenţional şi a nu i se reţine permisul de conducere auto. Acesta fusese depistat conducând un autoturism cu viteza de 86 km/h iar ca urmare a testării cu etilotestul s-a stabilit o concentraţie de 0,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au refuzat categoric această ofertă şi, întrucât persoana depistată a insistat în oferirea sumei de bani, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, imediat după ce făptuitorul, în biroul agenţilor de poliţie, le-a oferit acestora suma de 350 lei. Asupra lui I.E., procurorul a dispus continuarea cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, inculpatul fiind reţinut, inițial, pe bază de ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 ore, de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj iar, ulterior, prin încheierea Tribunalului Dolj din 08.01.2018 s-a dispus măsura arestării preventive a acestuia pe o perioadă de 30 zile, măsură înlocuită de către Curtea de Apel Craiova cu arestul la domiciliu”. Și el a recunoscut faptele și a beneficiat de reducerea limitelor de pedeapsă, fiind condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare: „Condamnă pe inculpatul IREY ERDOGAN la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 2 ani stabilit de instanţă potrivit dispoziţiilor art. 92 cod penal”, se arată în sentința Tribunalului Dolj. În plus, instanța a dispus ca inculpatul să execute și 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Caransebeş, judeţul Caraş-Severin.

Sentințele nu sunt definitive, putând fi atacate cu apel la Curtea de Apel Craiova.

Politica