marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Braconieri piscicoli prinși de jandarmi pe malul Oltului

Un autoturism care mergea, pe malul Otului, în dreptul localităţii Milcov, cu luminile stinse, a fost blocat de un echipaj de jandarmi, duminică seara, cele două persoane din maşină fiind cercetate penal pentru braconaj piscicol.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, Iulian Mihai, a declarat că s-a procedat la blocarea drumului şi oprirea autoturismului pentru verificări.

În autoturism, au fost identificate două persoane, în vârstă de 58 şi, respectiv 42 de ani, din localitatea Redea, judeţul Olt. La controlul portbagajului autoturismului, au fost găsite mai multe unelte de pescuit în scop comercial, respectiv două plase confecţionate din plasă monofilament, două unelte de tip pripon şi două bărci confecţionate artizanal din camere tip auto pe care intenţionau să le folosescă la pescuit în apa râului Olt”, a afirmat reprezentantul Jandarmeriei Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu o zi înainte, sâmbătă dimineaţa, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în apa râului Olt, în dreptul localităţii Gostavăţu, cu o unealtă de pescuit de tip prostovol, confecţionată din aţă de culoare albă, încălcând prevederile legale privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018.

În ambele cazuri s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, a mai declarat Iulian Mihai.

Politica