vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toboganul gonflabil de pe Esplanadă, desființat de poliția locală

Toboganul gonflabil situat pe Esplanada din centrul oraşului, spre fostul magazin „Oltul”, a fost desfiinţat, joi seara, de poliţiştii locali, din cauză că proprietarul nu avea aviz de funcţionare de la primărie.

Directorul Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop, a declarat că proprietarul toboganului gonflabil avea depusă documentaţia de avizare la Direcţia Administrare Patrimoniu, însă solicitarea sa nu fusese încă soluţionată favorabil.

Pe lângă desfiinţarea locului de joacă, poliţiştii locali au aplicat şi o amendă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Aseară, în jurul orei 19.22, colegii mei au verificat în Dispecerat dacă au comunicat cei de la Patrimoniu emiterea unei autorizaţii pentru o persoană, dacă are sau nu autorizaţie pentru amplasarea toboganului în zonă publică. Li s-a transmis că are documentele depuse, dar încă nu fusese emisă autorizaţie. Or, nu poţi desfăşura activităţi în zone publice, în lipsa unei autorizaţii. Poliţiştii locali l-au pus să-l dezumfle şi i-au aplicat o sancţiune de 300 lei, minimul, prevăzut deoarece a cooperat”, a declarat Pop.

El a mai explicat că astfel de activităţi trebuie autorizate de primărie, chiar dacă se desfăşoară pe un domeniu privat.

„Acolo este un teren privat, dar oamenii înţeleg greşit că nu trebuie să plătească pentru emiterea unui aviz de funcţionare dacă nu este pe teren public. Este teren privat, dar este zonă publică şi trebuie să te avizezi în acest sens”, a mai spus Adrian Pop.

Politica