joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Secția de Ortopedie și Traumatologie a SJU Târgu Jiu, modernizată

Cea mai modernă secţie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a fost inaugurată joi, la eveniment participând autorităţilor locale şi judeţene. Consiliul Judeţean Gorj a alocat suma de 660.000 de lei pentru modernizarea Secției de Ortopedie și Traumatologie de la spitalul târgujian, 140.000 de lei provenind din sponsorizări, bani care au fost cheltuiți pentru modernizarea unui bloc operator.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, s-a declarat mulţumit de modul în care s-au derulat lucrările în acest spațiu. Mai mult, spune acesta, odată cu toate aceste investiții demarate la unitatea medicală din municipiu a început să crească și încrederea pacienților care până acum mergeau la alte spitale din țară pentru a se trata.

Ar mai trebui un compartiment de politraumatologie

Policlinica Buna Vestire Craiova

Medicul Bogdan Niculescu, şeful Secţiei Ortopedie Traumatologie, cel care a reuşit să pună la punct noua secţie, a declarat că în prezent aici sunt 48 de paturi cu trei săli de operaţie. O statistică indică faptul că prin această secție trec, anual, 3.000 de pacienţi. Blocul operator a fost modernizat exclusiv din fonduri private. Medicul Bogdan Niculescu a precizat că din 2014 a trimis solicitări pentru aparatură nouă, însă nu a primit vreun răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Niculescu a mai spus că mai este necesar un compartiment de politraumatologie, gorjenii care vin cu astfel de probleme fiind trimişi la Bucureşti cu elicopterul, iar pe drum mor de cele mai multe ori, pentru că nu se intervine imediat. Este vorba în special de victimele accidentelor rutiere sau ale căderilor de la înălţime. 

Politica