vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Și-a văzut visul cu ochii! Remus Lucian Luca este noul comandant al IPJ Mehedinți!

A mai candidat pentru acest post, dar nu s-a prezentat la concurs. Acum însă, cum, necum, cu sprijin politic sau pe meritele sale, în sfârșit și-a văzut visul cu ochii. Comisarul de poliție Remus Lucian Luca a fost numit  comandant al  IPJ Mehedinți începând cu data de 3 mai 2018 printr-un ordin al ministrului afacerilor interne Carmen Dan. Luca și-a dorit mult această funcție de comandă. În anul 2015 el s-a înscris la concursul organizat pentru acest post unde urma să concureze cu comisarul șef Romulus Oprița. Pe ultima sută de metri Luca s-a retras din cursă din motive pe care  numai el le știe și nu le va spune la nimeni. Că e om diplomat și știe să țină un secret. În data de 8 ianuarie 2015 când a avut loc la București concursul organizat pentru funcția de comandant al IPJ Mehedinți candidatul Remus Lucian Luca a lipsit în mod suspect. Brusc, dintr-o dată, nu s-a mai prezentat la competiția în care intrase de bună voie și nesilit de nimeni. În aceste condiții comisarul  șef Romulus Oprița a obținut notă de trecere și rămânând fără contracandidat a câștigat postul. Așa a ajuns Oprița comandat al IPJ Mehedinți până când a ieșit la pensie. După ieșirea acestuia la pensie comanda IPJ Mehedinți a fost dată pe mâna comisarului șef Mirel Dumitru prin împuternicire repetată din 6 în 6 luni. Acum se pare că cineva acolo sus îl iubește mai mult pe comisarul de poliție Remus Lucian Luca.  ,,Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este împuternicit să comunice următoarele: Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 3 mai a.c., comisarul de poliție Luca Remus Lucian a fost împuternicit să îndeplinească, pe o perioadă de maximum 6 luni, atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți”, se arată într-un comunicat de presă emis ieri  de către IGPR.
Luca n-a avut rezultate strălucite la conducerea SJA Mehedinți
Comisarul de poliție Remus Lucian Luca vine la conducerea Poliției Mehedinți din altă funcție de șef. Este vorba de șef la Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți din cadrul DGA al Ministerului de Interne. E  om din sistem. La SJA Mehedinți, comisarul de poliție Remus Lucian Luca nu a avut rezultate strălucite. De făcut și-a făcut treaba însă nu se poate lăuda cu dosare cu nume grele instrumentate brici care să-l fi făcut celebru. Ieri, în jurul prânzului, pe site-ul IPJ Mehedinți nu se operase noua numire și totodată declarația de avere a proaspătului șef. Nici pe site-ul DGA nu se putea deschide declarația de avere a comisarului Remus Lucian Luca. În aceste condiții vă prezentăm declarația de avere a lui din anul 2015 când a candidat pentru acest post fără să se prezinte la concurs. Potrivit declaraţiei de avere din 8 mai 2014, comisarul Remus Lucian Luca este proprietarul unui hectar de teren agricol la Strehaia-Mehedinţi, pământ pe care l-a dobândit în anul 1993 prin întreţinere.
La capitolul clădiri el deţine la Strehaia, orașul natal,  o casă de locuit de 150mp dobândită în anul 1993 prin întreţinere. Remus Luca are nu mai puţin de 3 maşini: un Seat an fabricaţie 1997, un Opel din 2002 şi un Audi din 2006. La capitolul datorii el are un împrumut de 20.000 CHF, adică franci elveţeini, la Banc-post contractat în 2008 şi scadent în 2018 precum şi un împrumut de 65.000 de lei de la BRD în 2014 şi scadent în 2019. Venitul său anual a fost în 2014 de 53.041 lei la care s-a adăugat venitul soţiei Aurelia, angajat la IPJ Mehedinţi în cuantum de 21.638 lei. Remus Luca mai scrie în declaraţia de avere că a beneficiat în 2014 de subvenţii APIA în cuantum de 2.800 lei.  Fiind de loc din Strehaia și cam de-o vârstă cu el, s-a vehiculat că Remus Lucian Luca ar fi prieten cu prințul țiganilor, Mihai Ion, alias Leo de la Strehaia sau Leo Barosanul,  însă nu există probe concrete în acest sens, adică înregistrări, poze sau filmări ci doar speculații.

Politica