vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iarba rea de acasă! Cât costă schimbarea gazonului de pe Oblemenco?

Fotbaliștii craioveni cad ca spicele după fiecare meci pe Oblemenco, fapt care le-a determinat pe oficialitățile craiovene să ia în calcul schimbarea gazonului.
La ultimul meci pe Oblemenco, CSU Craiova – Viitorul Constanța 3-3, Florin Gardoș s-a rupt și este pe punctul de a rata finalul de sezon. Fundașul venit sub formă de împrumut din Premier League, de la Southampton, este suspect de ruptură musculară, ceea ce înseamnă că nu va mai putea evolua până la finalul stagiunii. ”Dacă asta credeți, că este victima gazonului, atunci sunt de acord cu dumneavoastră. Are o problemă musculară, probabil că și-a pierdut echilibrul în teren”, a comentat Devis Mangia, după meci.
Fie din cauza gazonului, fie din alte motive, cert e că jucătorii CSU cad ca secerați în acest final de stagiune. Devis Mangia rămâne cu din ce în ce mai puține opțiuni de alcătuire a formației ideale. Rând pe rând, portarul Mitrovici și jucătorii de câmp Martici, R. Popa, Bic și Glavina au devenit indisponibili din cauze medicale. Cu infirmieria plină s-a hotărât ca gazonul de pe Oblemenco să fie înlocuit.
Data la care va demara procesul de schimbare a gazonului depinde de ultimul meci oficial de pe stadion, din actuala stagiune. Astfel, în condițiile actuale, partida cu FCSB programată la data de 14 mai încheie sezonul fotbalistic pe Oblemenco. Dacă FRF hotărâște însă ca finala Cupei României să se dispute în Bănie, lucrările de schimbare a gazonului vor începe după 27 mai.
Se poate miza în continuare pe rulouri naturale, dar există și varianta unui gazon ranforsat sintetic, de ultimă generație, al cărui preț ar ajunge undeva la peste 350.000 euro. În acest din urmă caz, în mod categoric nu se vor mai repeta problemele din această perioadă, având în vedere că gazonul sintetic este garantat pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.

Politica