miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Meciul cu Viitorul, fără o miză reală!

Pentru suporterul oltean contează doar locul 1 și victoriile contra marilor rivale din Capitală. Cum formația lui Devis Mangia a fost scoasă de Mulțescu din lupta pentru titlu, meciul de pe „Oblemenco” își pierde însemnătatea.
Clubul oltean încearcă să construiască un obiectiv pentru această partidă: bătălia pentru locul 3, marjându-se pe ideea că e ultimul din campionat care duce în Europa. Astfel încât antrenorul italian al oltenilor a caracterizat jocul drept o finală:  „Vom avea un meci dificil, Viitorul este o echipă puternică. E un meci important pentru noi, putem spune că este ca o finală. Avem aceeași diferență de puncte față de Viitorul ca atunci când am intrat în play-off, trebuie să încercăm să o mărim. Trebuie să ne consolidăm poziția a treia și să ne apropiem de primele locuri. Pentru mine nu există să îmi fie teamă în fotbal, așa că nu mă tem că putem pierde locul 3. Trebuie să intrăm în teren să câștigăm”. În partida cu Viitorul, Mangia va trebui să se descurce fără o parte dintre jucători, inapți fizic:  „Glavina și Popa se antrenează, dar nu împreună cu echipa. Martic și Bic sunt indisponibili. Să văd la antrenamentul de azi care este situația portarilor și a lui Mitriță. Mitrovic are o problemă fizică, nu știu exact cât de gravă este. Dar nu se poate antrena normal, cât va dura nu pot să apreciez, nu știu în acest moment”.
Florin Gardoș a prefațat astfel partida cu constănțenii: „Cu Viitorul e un meci foarte important, care trebuie câștigat pentru a ne consolida locul 3. Dacă vom câștiga vom avea un avantaj mare, nu-l putem pierde până la sfârșit. La titlu e greu să mai speri, cel mai important e următorul meci. Până la urmă și CFR poate pierde puncte”. Lăsat pe bancă pentru partida de la Giurgiu, Gardoș a recunoscut: „Îmi doream să joc. Dar riscul era destul de mare. După o medie de 5 meciuri în ultimul an să joc 3 meciuri în 9 zile era destul de mult”. Fundașul oltenilor a evitat să răspundă franc dacă a luat decizia bună că a ales Craiova în detrimentul Constanței: „Ar fi lipsă de respect din partea mea să spun că mă bucur că am ales Craiova în dauna Viitorului. În primul rând față de domnul Hagi, care a fost primul care m-a sunat. Oricum îi voi spune domnului Hagi că perioada de la Craiova m-a surprins în mod plăcut”.
Mangia a explicat schimbările masive de la meciul cu Astra!
La conferința premergătoare meciului cu Viitorul nu puteau să lipsească întrebări legate de catastrofa de la Giurgiu. Iar Mangia a explicat în premieră cele 7 modificări din primul 11, comparativ cu partida cu Botoșani, câștigată cu 5-1: „În privința modificărilor în primul 11, toate deciziile pe care le-am luat au ținut de latura fizică. Calancea nu s-a antrenat în ultimele 3 zile înainte de această partidă, Mitrovic are probleme, nu-l puteam folosi decât pe Popescu. Îi aveam pe Florin și Renato – doi fundași buni, inteligenți. Florin jucase 2 meciuri în 4 zile, a avut evoluții foarte bune, dar am considerat că să evolueze în 3 meciuri în 8 zile, după ce nu mai evoluase un an jumătate poate fi riscant pentru el. Între Screciu și Popa a fost o decizie ușoară, deoarece Popa era accidentat. Zlatinski, Mitriță și Dimitrov au avut ceva probleme cu o zi înaintea meciului cu Botoșani, chiar dacă ei nu s-au plâns, când văd jucătorul că cere tratament pentru anumite zone ale corpului înțeleg ca antrenor că situația nu e cea mai bună. Așa că am preferat să fac aceste schimbări pentru a nu risca să pierd jucătorii pentur meciurile următoare. Recunosc că toți jucătorii și-au arătat disponibilitatea de a juca, eu am gestionat astfel situația pentru a nu risca accidentări. Eu am ales echipa pe care am considerat-o cea mai potrivită, cea care poate câștiga meciul. Eu am luat decizia, e responsabilitatea mea, greșeala mea. Mi-o asum”.
Meciul CS U Craiova – Viitorul Constanța se joacă sâmbătă, 28 aprilie, în etapa a șaptea din play-off.
Etapa viitoare
28 aprilie, ora 20:45
CS U Craiova – Viitorul Constanța
29 aprilie, ora 20:45
FCSB – CFR Cluj
30 aprilie, ora 20:45
Astra Giurgiu – Poli Iași
Clasament
FCSB 6 4 2 0 11-4 42
CFR Cluj 6 2 4 0 7-5 40
CS U Craiova 6 2 2 2 5-4 34
FC Viitorul 6 2 2 2 8-6 30
Astra Giurgiu 5 1 1 3 2-7 26
Poli Iasi 5 0 1 4 3-10 21

Politica