Conecteaza-te cu noi

Actualitate

„Medicii de mâine”- concurs interjudețean la Slatina

Publicat

pe

Ediţia a VII-a a Concursului interjudeţean de anatomie „Medicii de mâine” se desfăşoară, sâmbătă, la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina, competiţie organizată la iniţiativa profesorilor de biologie din şcoală, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt şi coordonată de profesorul Mariana Mihai. Premianţii pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean Slatina.

Potrivit organizatorilor, vor intra în concurs 150 elevi, din nouă judeţe: Argeş, București, Brașov, Dolj, Gorj, Teleorman, Neamț, Constanța, Dâmbovița Vâlcea, Arad și Olt. Participarea este fără taxă, toți concurenții primesc mape tematice care conțin: un blocnotes, un pix si un breloc personalizate. De asemenea, elevii și profesorii din alte județe pot beneficia de cazare gratuită în căminul Colegiului „Radu Greceanu”.

La deschidere vor fi prezenți reprezentanți ai ISJ Olt, Primăriei Slatina, Spitalului Județean, Crucii Roșie și Universității din Craiova.

Concursul vizează elevii de gimnaziu şi liceu pasionaţi de biologie, care doresc să urmeze o carieră în domeniul medical.

Pot participa pentru secţiunea gimnaziu elevi din clasa a VII-a și a VIII-a (materia studiindu-se în clasa a VII-a), iar pentru secţiunea liceu elevii din clasele a XI-a și a XII-a (materia studiindu-se în clasa a XI-a).

Elevii premiați în funcție de punctajul obținut pot primi atlase anatomice, stetoscoape și medalii de aur, argint, bronz.

Mențiuni se acordă la 20 % din participanți, iar 40% vor primi medalii.

Elevii de la secțiunea liceu ce obțin premii, respectiv mențiuni, pot desfășura o zi de practică în Spitalul Județean conform protocolului încheiat între cele două instituții.

Pentru ambele secțiuni, elevii premianți beneficiază de un curs gratuit de prim-ajutor susținut de către Crucea Roșie Slatina.

© 2021. Toate drepturile rezervate.