vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Condescu, trei ani cu suspendare. Sentința e definitivă

Fostul președinte al Clubului Pandurii Târgu Jiu și fost lider de sindicat, Marin Condescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia dată joi de magistrații Curții de Apel Craiova este definitivă. În acelaşi dosar, fostul vicepreşedinte al clubului, Viorel Temelescu a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals.
În acest dosar, cu un prejudiciu estimat la cinci milioane lei, cei doi au fost reţinuţi în noiembrie 2013, însă instanțele au decis să îi lase în libertate.
Condescu şi adjunctul au fost acuzaţi că au falsificat trei contracte de cesiune de creanţe cu o firmă care asigura tichete de masă pentru minerii din sindicatele conduse de cei doi.  În plus, Marin Condescu a fost acuzat şi că ar fi împrumutat de mai multe ori Clubul Pandurii cu bani împrumutaţi de la bancă, iar la returnarea sumelor acesta ar fi retras sume mai mari, în contabilitate nefiind înregistrate toate operaţiunile.

Politica