sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Concert ”Romeo și Julieta” în Parcul Romanescu

Filarmonica „Oltenia” Craiova prezintă, în cadrul Festivalului Internaţional Shakespeare – ediţia a XI-a, concertul „Romeo şi Julieta”, cu un repertoriu inspirat din capodopera omonimă a marelui dramaturg englez, William Shakespeare. Compozitori iluştri – Berlioz, Ceaikovski, Prokofiev – au transpus muzical tulburătoarea poveste de iubire a celor doi tineri din Verona. Publicul va avea ocazia să asculte fragmente din aceste lucrări în interpretarea Orchestrei Simfonice a Filarmonicii oltene, sub bagheta dirijorală a maestrului François-Robert Girolami (Franţa).

Evenimentul are loc sâmbătă, 28 aprilie, ora 18:00, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu”, accesul fiind liber!

Dirijorul serii, François-Robert Girolami, este un reputat muzician, cu o vastă deschidere repertorială, atât pentru domeniul artei lirice, cât şi pentru creaţia simfonică. Distins pedagog, preocupat în egală măsură de cariera didactică, la Paris deţine actualmente statutul de director al unei instituţii de învăţământ muzical superior. Pe scena Teatro alla Scala, cu ocazia expoziţiei franceze organizate de Muzeul de Istorie, i s-a oferit în dar un exemplar al manuscrisului Requiem-ului de Puccini, încredinţându-i-se misiunea de a restaura partitura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

François-Robert Girolami a compus muzică pentru Radio France şi a realizat înregistrări pentru televiziuni din Franţa, Olanda, Germania, Spania şi Rusia. De asemenea, a compus muzică de film, lucrări simfonice şi oratorii. Începând din anul 1981 este invitat frecvent să dirijeze concerte în România – la Filarmonica din Sibiu, unde deţine în prezent statutul onorific de director artistic asociat. Continuând pe parcusul anilor ’90 o fructuoasă colaborare cu diferite orchestre filarmonice din România – inclusiv cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii “Oltenia” –, a organizat turnee de concerte în Corsica.

Politica