vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După victoria fantastică din Cupă, oltenii continuă bătălia pentru campionat!

CSU Craiova merge pe ambele fronturi. După 5-1 cu Botoșani în prima manșă din semifinale, trofeul este atât de aproape de Bănie. În plus, alb-albaștrii sunt gata să profite azi de pasul greșit al celor de la FCSB pe terenul Viitorului.
„Niciun rezultat nu garantează calificarea, ați văzut ce s-a întâmplat în cupele europene”, spunea Devis Mangia înaintea duelului cu FC Botoșani, de la mijlocul săptămânii trecute, cu referire directă la remontadele reușite de AS Roma și Juventus Torino împotriva celor mai bune echipe din Spania, una soldată cu sorți de izbândă, cealaltă nu. Craiovenii au reușit un meci de vis, și-au dominat de la început până la sfârșit adversarul. Cu Băluță în zi de grație, autor de hattrick, și prin reușitele lui Gustavo și Mitriță, Craiova s-a impus cu 5-1, scor care, în opinia noastră, nu poate fi răsturnat de acum în 100 de ani de FC Botoșani în fața grupării pregătite de Mangia.
Practic, CSU Craiova a obținut calificarea în finala Cupei României, după prima manșă. Returul de la Botoșani trebuie doar bifat. În ultimul act al competiției, pe care Craiova nu l-a mai atins de 18 ani, Băluță și colegii săi vor întâlni învingătoarea dublei dintre FC Hermannstadt și Gaz Metan Mediaș. În tur a fost 1-0 pentru echipa din liga a doua.
În plus, pentru craioveni, semieșecul FCSB de la Constanța redeschide bătălia pentru titlu. Cu o victorie pe terenul celor de la Astra Giurgiu, trupa lui Mangia s-ar apropia la 5 puncte de liderul campionatului, cu 4 runde rămase de disputat. „Jucătorii sunt obosiți. A fost nevoie de două, trei zile de recuperare. Ieri nu am făcut foarte multe la antrenament, nici azi nu știu ce vom face. Trebuie să începem să pregătim jocul. Trebuie să ținem cont de faptul că luni mergem de la București la Giurgiu. Lotul este în situația în care era și înaintea meciului cu Botoșani. Avem mulți jucători la dispoziție. Trebuie să văd situația lor și este posibil să schimbăm ceva. Noi trebuie să facem tot ce ține de noi. O să vedem mâine dacă o să schimbăm portarul. Trebuie să vedem în ce condiție fizică se află. În acest moment suntem pe locul trei și în semifinalele Cupei României. Noi trebuie să ne luptăm până la capăt pentru obiective. Este important ce se întâmplă la finalul sezonului”, a spus Devis Mangia înaintea duelului cu Astra.
Un aspect interesant al partidei Astra Giurgiu – CSU Craiova, programată astăzi, de la ora 20:45, în cadrul etapei 6 din play-off, constă în faptul că Gheorghe Mulțescu își va înfrunta pentru prima prima oară fost echipă.

Politica