vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Hoții care au făcut ravagii în sudul județului, arestați

Doi tineri de 18 ani și respectiv 20 de ani care au dat spargeri în nu mai puțin de 10 locuințe din zona de sud a județului Mehedinți de unde au furat bunuri în valoare de circa 25.000 de euro au ajuns acolo unde le este locul adică în arest. Nu în arest preventiv ci în arest la domiciliu.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Vânju Mare și este oarecum blândă și disproporțională cu faptele celor doi. Aceasta pentru că nu cu mult timp în urmă, circa 5 luni de zile, unul dintre hoți a avut parte tot de arest la domiciliu ca urmare a unor fapte tot de furt. Nici celălalt tânăr nu este mai breaz. Tot cu puțin timp în urmă acesta a fost prins conducând fără permis un autoturism pe drumurile publice și a avut parte de cercetare penală sub control judiciar. Deci niciunul dintre ei nu e vreun îngeraș care ar fi greșit prima dată, ci, din contră, au antecedente penale și n-au dat semne de îndreptare după primele fapte.

Prejudiciul de 25.000 de euro, recuperat în proporție de 70%

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi hoți din comuna Gârla Mare județul Mehedinți au făcut ravagii. Ei au spart cel puțin 10 case din localitățile Gârla Mare, Vrata, Salcia. Casele pe care și le alegeau să le prăduiască erau case nelocuite dar nu părăsite. Mai precis este vorba de case ale căror proprietari erau plecați la muncă în străinătate. Deci nu erau hoți proști. Dădeau lovitura unde știau că au ce fura. Și chiar au furat de au rupt. Este vorba de bunuri în valoare totală de circa 25.000 de euro. Aici vorbim de aparatură electronică, plasme, LCD , biciclete, drujbe, fainere, bormașini etc. De valorificat le valorificau la prețuri derizorii, nici la jumătate de preț, la amatorii de chilipiruri. Amatori de chilipiruri care au rămas cu buza umflată când polițiștii de la secția rurală 6 Cujmir din cadrul Poliției Vânju Mare au descâlcit toate firele acestui caz oarecum complicat. Ca atare, prejudiciul în proporție de 70% a fost recuperat și predat părților vătămate. Autorii au fost identificați, anchetați, reținuți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și apoi prezentați Judecătoriei Vânju Mare cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a dispus arest la domiciliu pentru cei doi hoți. E bine și așa că dacă mai vor să fure pot fura doar de la ei din casă!

Politica