marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: O lege pentru dezvoltare

Deputat Ion Cupă, președinte ALDE Dolj: ”Faptul că am reușit să grăbim adoptarea acestei legi în Camera Deputaților este o veste bună pentru industria energetică, dar și pentru consumatorii casnici”.

Proiectul de Lege pentru completarea art.36 din Legea nr.46/2008 privind Codul Silvic a fost adoptată în Camera Deputaților.

Este o lege foarte importantă pe care am inițiat-o alături de alți colegi din ALDE, Scarlat Iriza, Ionuț Sibinescu, Florică Ică Calotă și împreună cu o serie de colegi parlamentari din PSD”, a precizat deputatul Ion Cupă, președintele ALDE Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin această lege, susținută de Ministrul Energiei, Anton Anton, se acordă un sprijin substanțial Complexului Energetic Oltenia pentru a-și desfășura în parametri optimi activitatea de extragere a lignitului necesar realizării stocurilor, astfel încât să nu fie pusă în pericol siguranța sistemului energetic național ceea ce ar risca să afecteze grav alimentarea cu energie a industriei dar și a consumatorilor casnici.

Conform prevederilor legii, Complexul Energetic Oltenia își va putea extinde perimetrul exploatărilor miniere și va putea repune în funcțiune excavatoarele blocate din cauza absenței frontului de lucru din cariere.

Legea reglementează scoaterea din fondul forestier naţional a unor suprafeţe de teren fără compensare, numai prin achitarea taxelor prevăzute de lege, destinate realizării lucrărilor miniere de interes naţional (cum sunt cele privind exploatarea zăcămintelor de lignit), declarate de utilitate publică.

Cei care au fost foarte vocali împotriva acestei legi vor vedea în timp că este o lege în interes național, o lege pentru dezvoltare, cu efecte pozitive și asupra consumatorilor casnici!”, a mai precizat Ion Cupă, liderul ALDE Dolj, unul dintre inițiatorii legii.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica