vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Batem Cupa în Bănie! „Nu există presiune, există plăcere!”

Cosmin Cojocăreanu

Sunt 25 de ani de la ultimul trofeu adus în Craiova! Mitriță și colegii săi dispută în această seară meciul care-i poate aduce cu un pas mai aproape de Cupa României.

Prima manșă a partidei CSU Craiova – FC Botoșani a fost prefațată de antrenorul Devis Mangia: „E un meci foarte dificil, care va avea 180 de minute plus eventualele prelungiri. Cu siguranță va fi foarte greu, mai ales dacă avem în vedere rezultatele înregistrate în cele două jocuri din campionat, la Severin și Botoșani. Nu putem vorbi de un rezultat perfect, mai ales dacă ne uităm ce s-a întâmplat în cupele europene în acest sezon. Noi trebuie să gândim meciul având în vedere valoarea adversarului, atât ca grup, cât și luați individual pentru că au jucători de valoare cum sunt Moruțan, Golubovic, Roman”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul italian a reafirmat obiectivele echipei în final de sezon: „Nu există o presiune pentru noi, există plăcerea de a avea posibilitatea să te lupți pentru un trofeu. Avem două ținte: cupa, dar și campionatul. Pentru noi e important să terminăm în primele 3 poziții care duc în cupele europene. Voi știți mai bine decât mine istoria acestui club, știți că sunt ani buni de când nu a mai existat o astfel de clasare. Avem experiența sezonului trecut, când echipa s-a oprit în semifinale. E important să vorbim mai puțin și să jucăm mai mult fotbal. Vom face tot ce ține de noi să ajungem în finală”.

Despre situația căpitanului, Mangia a spus: „Băluță face parte din lot, vom vedea dacă va intra în teren. Alex a intrat în echipă, a lucrat foarte bine cum trebuie să facă orice jucător, dar și ceilalți jucători s-au antrenat foarte bine”. Întrebat dacă și-ar dori ca finala să aibă loc pe Oblemenco, tehnicianul din Peninsulă a zis: „Nu eu pot decide dacă finala se va juca la Craiova, eu trebuie să fac totul ca echipa să ajungă în finală”.

Unii jucători au probleme medicale, dar nu vreau să spun care sunt pentru a nu oferi avantaj adversarului. Vom decide mâine jucătorii care vor face parte din lot. Vom avea antrenament această seară, dar și dimineață, iar după acestea vom evalua jucătorii și vom conta pe cei care sunt apți sută la sută”, a adăugat Devis Mangia.

Despre partida de astăzi, Radoslav Dimitrov, fost jucător al echipei moldovene, a declarat: „Ne așteaptă un meci foarte greu și important. Sperăm să obținem un rezultat bun, să nu primim gol, și să mergem pentru retur cu prima șansă. Cu suporterii alături ești mai puternic, fiecare meci e mai frumos. Sistemul abordat de Mister îmi permite să urc mai mult, de aceea am și înscris două goluri. Botoșani este o echipă foarte bună, doar a luptat până în ultimele etape să intre în play-off. Pentru mine un rezultat fără să primim gol e bun. Un 3-0 ar fi excelent. În cariera mea nu am câștigat nici un trofeu, normal că voi face o nebunie dacă vom câștiga Cupa”.

Partida CSU Craiova – FC Botoșani, din prima manșă a semifinalelor Cupei României, se va disputa astăzi, de la ora 20:30, pe stadionul Ion Oblemenco. În cealaltă semifinală, FC Hermannstadt a învins cu 1-0 manșa tur contra lui Gaz Metan Mediaș.

Politica