vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După 12 ani, la turneul final: CSS Drobeta Turnu Severin s-a calificat la turneul final al Campionatului Național de Handbal, cu junioarele III, după o pauză de mai bine de un deceniu

După ce au câștigat grupa E preliminară cu punctaj maxim, având numai victorii în cele 24 de meciuri disputate, junioarele III de la CSS Drobeta Turnu Severin au confirmat și la turneul semifinal, de la Moreni. Repartizate în grupa a IV-a, fetele antrenate de Petronela Naum s-au clasat pe primul loc și au obținut dreptul de a lupta pentru medalii, alături de alte 7 echipe. În primul meci, severinencele au dispus de LPS Iași (32-24), după care au fost învinse, la limită, de LPS Brăila (25-26). Au urmat alte 3 succese, cu CSS 2 București (29-16), CSS 2 Baia Mare (26-23) și LPS Banatul Timișoara (31-24), care au calificat CSS Dr.Tr.Severin la turneul final. Acesta va avea loc în perioada 9-13 mai, iar elevele Petronelei Naum se vor duela în grupa I cu CSS Bacău, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea și ACS Corona Brașov.

Un rezultat special pentru Clubul Sportiv Școlar din Drobeta Turnu Severin, care nu se mai calificase la turneul final, cu junioarele III, de 12 ani. La turneul semifinal de la Moreni a fost o grupă cu echipe de valori egale, însă avantajul ce l-am avut noi a fost ambiția, dăruirea, condiția fizică și devotamentul. Fetele mele au luptat până în ultima clipă. Meciul pierdut cu LPS Brăila nu le-a demoralizat, dimpotrivă le-a ambiționat pentru a nu mai pierde niciun punct. Au comunicat foarte bine în teren, nu s-au dat bătute nici măcar o secundă și asta nu mă face decât să le apreciez. Primul meci a fost de acomodare cu sala, cu atmosfera cu absolut tot ce a însemnat acest turneu. Cel de-al doilea a fost cel ce a amplificat spiritul de luptătoare din elevele mele. În următoarele trei au pus în practică absolut tot ce au învățat la antrenamente, fără absolut nicio teamă de a eșua.

Câștigarea acestui turneu semifinal e rezultatul multor ani de muncă și de participare la turnee semifinale. Acum fetele sunt la o vârstă la care știu foarte bine ce vor de la un meci și nu le e teamă sa pună în practică ce au învățat. Încă nu se știe gazda turneului final, dar cert e că ne-am propus câștigarea unei medalii”, a declarat Petronela Naum. Antrenoare de la CSS Drobeta Turnu Severin a mizat pe: Cristina Sipoteanu, Amelia Cotoroianu – Ani Baroga, Gabriela Istratie, Amalia Butaliu, Raluca Baghina, Alexandra Adam, Adelina Mitroi, Mădălina Perju, Alexia Pîrjan, Denisa Iordache, Alexandra Chilom, Alexandra Sfiea, Roxana Gheorghiceanu și Andreea Puica.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica