vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Salarii mai mici la SJU Vâlcea

Aproximativ o sută de salariați ai Spitalului Județean de Urgență Vâlcea au protestat, luni, în curtea unității medicale pentru a susține îngrijitorii nemulţumiţi că salariile le-au scăzut şi cu 300 de lei. „Nu s-a mai întâmplat până acum ca o lege să fie aplicată în mod discriminatoriu pentru salariaţii aceleiaşi unităţi”, au declarat protestatarii, pentru Adevărul.
La protest au luat parte salariați de la mai multe compartimente. „Ne-am alăturat colegilor, datorită discriminărilor salariale create. Primii care au ieşit să protesteze au fost câţiva îngrijiori, pentru că le-au scăzut salariile. Le-au fost diminuate sporurile prin Regulamentul 153/2018 şi normal că le-a scăzut astfel şi salariul net. În funcţie de secţia din care provin, unii pleacă acasă şi cu 300 de lei mai puţin decât până acum”, ne-a explicat Adelina Ploscaru, de la Sindicatul Solidaritatea Sanitară. „Nu s-a mai întâlnit până acum ca o lege să fie aplicată în mod discriminatoriu pentru salariaţii din aceeaşi unitate. Este pentru prima dată această situaţie creată. De la 1 martie, salariile personalului cu studii superioare – farmacişti, biologi, psihologi – cât şi ale personalului auxiliar – infirmieri, îngrijitori, brancardieri, spălătorese, personal TESA şi muncitori, nu doar că nu au fost majorate, dar au fost şi diminuate prin aplicarea Regulamentului de sporuri”, susţin protestatarii prin vocea Adelei Ploscaru, citată de Adevărul.

Personalul TESA şi muncitorii nu mai sunt prevăzuţi în Regulamentul de sporuri cu personalul medico-sanitar, mai notează sursa citată. „Imaginaţi-vă că toate acestea au dus la izbucnirea conflictelor între salariaţi, întrucât actul medical implică toate categoriile de personal: medicul nu poate fără asistentă, asistenta fără personalul auxiliar. Niciun act medical nu se poate desfăşura fără personalul TESA şi muncitori. Chiar ne considerăm discriminaţi. Muncitorii, TESA, personalul auxiliar, o parte dintre asistenţi au pierdut şi ei. Chiar dacă li s-au mărit salariile la 1 martie, unii dintre asistenţii de la anatomie patologică, de la radiologie, de la bloc operator ortopedie, au salarii mai mici. Sperăm ca aceste proteste spontane să ducă la remedierea deficienţelor create. Sperăm că vom fi luaţi în seamă”, a mai explicat reprezentata protestatarilor.

Politica