miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sănătatea și învățământul din Gorj, sub semnul protestelor

Nemulțumirile salariale au determinat o parte dintre medicii și profesorii gorjeni să recurgă la anumite forme de protest. Mai exact, cadrele medicale de la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu și dascălii Școlii „Alexandru Ştefulescu”, din Târgu Jiu au întrerupt activitatea, vineri, pentru câteva zeci de minute. Atât personalul din Sănătate cât și cel din Învățământ amenință cu acțiuni mai ample dacă situația lefurilor nu se va remedia.

La Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu a încetat activitatea timp de câteva zeci de minute, vineri dimineaţa. Personalul auxiliar și cel medical a participat la discuții cu cei din conducerea unităţii sanitare şi cu preşedintele Sindicatului Sănătatea Gorj, Ion Măruţă. Angajații instituțiilor au cerut explicații cu privire la pierderile salariale, aceștia fiind nemulţumiţi de acordarea sporului de 55 şi 70%, în loc de 85%, fapt ce a condus la pierderi bănești cuprinse între 320 şi 1100 lei. Dacă pentru actuala situație nu se vor găsi soluții, oamenii sunt hotărâți ca luna viitoatre să nu mai respecte programul de lucru, fiind posibilă o grevă generală.

Și profesorii au întrerupt activitatea
Un protest spontan a avut loc și la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, din Târgu Jiu. Profesorii au ieșit în curtea instituției, vineri după amiază, din cauza faptului că nu și-au primit salariile întregi. Dascălii cer, al rândul lor, explicații după ce, în această lună, pentru fondul de salarii din Gorj a ajuns doar 90% din suma necesară. La unele școli, profesorii au primit doar o parte din salarii, la altele, nu au fost achitate dările către stat. Cadrele didactice din Gorj amenință că vor continua formele de protest pe parcursul acestei săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica