vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hat-trick Mitriță, CSU – revitalizată

După trei etape de secetă la nivelul ofensivei, nereușind să marcheze niciun gol în ultimele trei meciuri, CSU Craiova a fost readusă la viață în meciul cu CSM Poli Iași, de sâmbătă seara, care a avut loc pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie. O contribuție majoră la această redresare a echipei a avut-o Alex Mitriță, care a reușit un hat-trick în partida cu formația din Copou. Acesta a început recitalul în prima repriză, când a marcat două dintre cele trei goluri reușite cu Iașiul. Mitriță a deschis scorul în minutul 18 cu puțin noroc, după ce șutul său de la aproximativ 20 de metri a fost deviat de un fundaș al oaspeților și a ajuns în poartă. În prelungirile primei reprize, tânărul atacant craiovean a reușit un gol mai frumos, reluând din prima o pasă primită de la Dimitrov în careul advers. Scorul pauzei a fost 2-0 pentru CSU, iar la numai zece minute de la startul reprizei a doua, Mitriță și-a semnat hat-trick-ul prin transformarea unei lovituri de pedeapsă, primită în urma unui fault al portarului ieșean la Bărbuț.

Gazdele au atacat mai tot meciul, iar asta s-a văzut în statistici, care la finalul partidei au indicat 15 ocazii și 6 șuturi pe spațiul porții pentru formația lui Mangia. Până la finalul jocului, Poli Iași a mai redus din diferență prin golul lui Danale (72), dar Dimitrov (90+1) a refăcut avantajul de trei goluri pentru formația craioveană în prelungiri. Astfel, CSU Craiova a obținut o victorie clară împotriva lui CSM Poli Iași, cu scorul de 4-1, și este o gură mare de aer pentru elevii lui Mangia, care nu se mai regăseau în partidele precedente și riscau să piardă poziția a treia din clasament.

„Am făcut un meci bun, am fost foarte agresivi, am făcut pressing în permanență, iar lucrul acesta m-a mulțumit. La noi problema se pune pe seama întregii echipe, nu pe un jucător sau altul. Ceea ce vreau să subliniez este că în partida de astăzi mingea a circulat foarte repede, am avut o atitudine bună, am făcut lucrurile cum trebuie și ăsta este meritul întregii echipe. Am jucat ca o echipă și atunci când o facem arătăm un fotbal foarte bun. Un alt lucru important este că am înțeles cât de mult contau cele trei puncte din această partidă. Echipa noastră a jucat în general bine în acest sezon. Bineînțeles că au fost și jocuri mai slabe, dar trebuie să ținem cont și de capacitățile tehnice ale adversarilor, iar atunci când aceștia ne sunt superiori trebuie să recunoaștem acest lucru. Fotbalul este ciudat. Este normal ca acum să ne uităm și ce fac celelalte echipe din fruntea clasamentului. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla, dar în fotbal este posibil orice. Important este să fim pregătiți. Toți jucătorii care au fost în afara lotului acum, Martic, Kelic, Mitrovic și Bic, nu au fost în condiții foarte bune de joc, au avut probleme fizice. Ar mai fi Băluță, disciplinar. Toți cei care au intrat pe teren au jucat foarte bine. Din acest motiv am schimbat. Calancea este un portar bun, când a fost nevoie să joace a făcut-o cu o atitudine bună, iar acum eu sunt mulțumit de ceea ce a arătat. Avem portari foarte buni, care atunci când intră în teren sunt concentrați și își fac treaba. Nicolai Calancea este foarte important și în vestiar“, a declarat antrenorul CSU, Devis Mangia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipa olteană rămâne pe locul trei în clasamentul play-off-ului, cu 34 de puncte. În următoarea etapă va întâlni Astra Giurgiu, în deplasare. Până atunci însă, oltenii vor avea de susținut manșa tur din semifinalele Cupei României. CSU va da piept cu FC Botoșani, joi seara, pe arena din Craiova.

 

Mitriță marchează pentru prima dată de trei ori într-un meci

 

Alex Mitriță a realizat o primă performanță de acest gen în cariera sa de fotbalist în meciul cu Poli Iași. Atacantul se simte fericit după această evoluție și își dorește să facă un meci bun și cu FC Botoșani, în semifinalele Cupei.

„Mă bucur mult pentru că este primul hat-trick de când joc fotbal. Mă bucur pentru că am jucat frumos și pentru că ne-am revenit. Cu Steaua a fost un duș rece. Sper să o luăm pe același drum ca fetele de la SCM și să ajungem în finala Cupei României. Este important să marcăm cât mai mult cu Botoșani în primul meci și apoi să mergem la retur să obținem calificarea. Terenul a fost mai bun, am avut posesia, a fost o săptămână în care ne-am pregătit foarte bine. Băluță este un jucător foarte important pentru noi și dacă era pe teren, cu siguranță marcam mai mult”, a declarat Alex Mitriță.

 

Gardoș și-a făcut debutul ca titular la CSU

Folosit în premieră ca titular de Devis Mangia de la venirea sa la Craiova, Florin Gardoș s-a arătat mulțumit că nu a întâmpinat probleme pe parcursul jocului, el fiind păstrat în teren până la ultimul fluier.

„Sunt bucuros pentru faptul că am fost ok 90 de minute, dar mai ales pentru că am și câștigat. E un punct de pornire pentru mine, voi face tot posibilul să rămân titular. A fost mai dificilă săptămâna, a fost înfrângerea cu Steaua. Am fost surprinși de ce s-a scris, a fost acea problema cu Băluță, a fost o reacție la nervi, dar a trecut. A fost o discuție bărbătească între noi și atât”, a spus Florin Gardoș

 

CSU Craiova – CSM Poli Iași 4-1 (2-0)

Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova

Marcatori: Mitriță (18, 45+1, 55 – pen), Dimitrov (90+1) / Danale (72)

CSU Craiova: Calancea – R. Popa (’45, Screciu), Gardoș, Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Bărbuț (’89, Briceag), Glavina (’58, Burlacu), Mitriță.

Antrenor: Devis Mangia.

Poli Iași: Koselev – Sin, Mihalache (’46, An. Cristea),

Qaka, Cioinac – Gavrilă (’65, Danale), Soares (’76, Joalison), Al. Zaharia – Luwaga.

Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonașe galbene: Bancu ’62, Burlacu ’77, Bărbuț ’88 / Frăsinescu ’16, Mihalache ’20, Qaka ’24, Koselev ’28.

Au arbitrat: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu; Dragoș Istrate.

Observatori: Cătălin Cursaru, Dan Berbecaru.

 

 

REZULTATE ETAPA A V-A

Sâmbătă, 14 aprilie

CSU Craiova – CSM Poli Iași 4-1

Duminică, 15 aprilie

FC Viitorul – CFR Cluj s-a încheiat după terminarea ediției

Luni, 16 aprilie

Astra Giurgiu – FCSB   ora 20.45

 

PROGRAM ETAPA A VI-A

Sâmbătă, 21 aprilie

FC Viitorul – FCSB       ora 20.45

Duminică, 22 aprilie

CSM Poli Iași – CFR Cluj       ora 20.45

Luni, 23 aprilie

Astra Giurgiu – CSU Craiova ora 20.45

 

CLASAMENT PLAY-OFF

  1. FCSB 4 3        1        0        6:2     38
  2. CFR Cluj 4 1        3        0        4:3     36
  3. CSU Craiova 5 2        2        1        5:3     34
  4. FC Viitorul 4 2        1        1        5:2     29
  5. Astra Giurgiu 3 0        1        2        1:4     23
  6. Poli Iași 4 0        0        4        2:9     20

 

 

 

REZULTATE ETAPA A V-A

Vineri, 13 aprilie

FC Voluntari – Dinamo București    2-4

Sâmbătă, 14 aprilie

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Gaz Metan Mediaș    2-1

Duminică, 15 aprilie

Concordia Chiajna – Juventus București    2-1

Luni, 16 aprilie

ACS Poli Timișoara – FC Botoșani  ora 18.00

 

PROGRAM ETAPA A VI-A

Vineri, 20 aprilie

Dinamo București – ACS Poli Timișoara   ora 20.45

Sâmbătă, 21 aprilie

Concordia Chiajna – FC Voluntari   ora 18.00

Duminică, 22 aprilie

Juventus București – Gaz Metan Mediaș    ora 18.00

Luni, 23 aprilie

FC Botoșani – Sepsi OSK Sf. Gheorghe    ora 18.00

 

CLASAMENT PLAY-OUT

  1. Dinamo București 5 4        0        1        12:5   32
  2. FC Botoșani 4 1        2        1        1:1     25
  3. Sepsi 5 2        3        0        9:6     19
  4. Concordia Chiajna 5 1        2        2        5:7     19
  5. FC Voluntari 5 1        1        3        6:9     18
  6. Poli Timișoara 4 0        2        2        3:5     16
  7. Gaz Metan Mediaș 5 2        1        2        6:8     15
  8. Juventus București 5 2        1        2        4:5     13

 

Politica