joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Proces amânat pentru „beizadeaua” Andrei Lazăr

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis să amâne pentru data de 10 mai a.c. procesul în care „beizadeaua” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia este judecat pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani. În plus, aceeași instanță urmează să se pronunțe luna aceasta cu privire la legalitatea rechizitoriului prin care Lazăr a fost trimis în judecată într-un alt dosar, alături de craioveanul Alin Andrei Nicolae zis Impresie, pentru scandalul provocat într-un local din Craiova în luna decembrie, dosar în care cei doi au și fost arestați după ce au încălcat obligațiile impuse prin controlul judiciar. Lazăr a fost condamnat, pe 1 februarie, la 2 ani și 6 luni de pușcărie, astfel că este în penitenciar. Și complicele său este încarcerat, întrucât i s-a menținut arestarea preventivă.

La mai bine de doi ani de la comiterea faptei, la termenul de la sfârșitul săptămânii trecute, magistraţii de la Judecătoria Craiova au amânat pentru data de 10 mai a.c. soluționarea procesului în care craioveanul Andrei Lazăr, de 30 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în vederea emiterii unei adrese către Biroul Executări Penale. Reamintim că, Andrei Lazăr, împreună cu Marian Savu, de 26 de ani, ambii din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: „În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte, şi numiţii Stângă Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.

Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În acest moment, Andrei Lazăr este încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, după ce, pe 1 februarie a.c., a fost condamnat definitiv, pe 1 februarie, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru infracțiuni rutiere. În plus, tot în luna februarie, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a lui Lazăr și a altui craiovean cu antecedente, Alin Andrei Nicolae, zis Impresie, pentru un scandal provocat într-un local din Craiova, în luna decembrie. „În fapt, s-a reținut că, inculpatul Lazăr Andrei, în noaptea de 14 spre 15 decembrie 2017, într-un local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public aducând atingere demnității persoanelor prezente și, totodată, a purtat în holul de la intrarea în localul respectiv un cuțit pe care l-a scos la vedere. Inculpatul Nicolae Andrei Alin, în noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c., în același local din municipiul Craiova, a proferat amenințări în public, aducând atingere demnității persoanelor prezente”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dosarul este în acest moment analizat în camera preliminară a Judecătoriei Craiova.

Politica