miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: TURISMUL POATE DEVENI MOTOR DE DEZVOLTARE

Deputat Ion Cupă, Președinte ALDE Dolj:”Firmele private trebuie implicate în elaborarea unei Legi moderne a turismului în România ”

Dacă turismul din România în general funcționează la un sfert din capacitatea sa de a produce resurse pentru dezvoltare, în Oltenia acest procent este probabil undeva la 10-15%.

Este nevoie de o schimbare radicală a viziunii asupra turismului românesc. Și la nivel central, dar și la nivel regional și local.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 O strategie de dezvoltare creativă cu impact în piață trebuie construită fără întârziere.Ea nu mai poate fi rezultatul muncii câtorva oameni din conducerea ministerului de resort. Firmele private din turism trebuie aduse în sfera deciziei asupra ”road-mapului” de dezvoltare a turismului românesc. Parteneriatul public-privat trebuie să devină conținut nu formă în această activitate care poate deveni în  câțiva ani un motor principal al creșterii economice în România.

În același timp considerăm că descentralizarea activității de autorizare/licențiere în turism este absolut necesară. Mutarea autorizării la nivelul Consiliilor județene poate înlesni dezvoltarea și multiplicarea firmelor care vor opera în acest domeniu fie că sunt hoteluri, restaurante, pensiuni, etc .

Avem un potențial uriaș nevalorificat datorită unei viziuni centraliste și neadaptate permanent la trenduri  regionale și globale.

Pachetul de reformă în turism trebuie să presupună depotrivă o Lege modernă care să inspire în practică predictibilitate și deschidere și o Strategie proactivă elaborată cu toți actorii reprezentativi din piață care pot aduce acel declanșator de creativitate și ”oportunism” modernizator.

ALDE va veghea ca aceste lucruri să se întâmple până la sfârșitul acestui an.

Politica