vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de polițiști gorjeni asigură liniștea de sărbători

Peste 230 de poliţişti gorjeni se vor afla zilnic în stradă, cu ocazia Paștelui. Cei mai mulți dintre aceștia vor fi prezenți în zona lăcașelor de cult din județ, mii de persoane fiind așteptate la Mânăstirea Lainici, la Tismana și nu numai.

„În condițiile unui weekend prelungit, în zona lăcașurilor de cult, în zonele turistice și de agrement, zilnic, peste 200 de poliţişti vor desfășura activități specifice pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, apărarea patrimoniului public și privat. De asemenea, 36 de polițiști rutieri vor fi prezenţi zilnic pe căile de acces ce converg spre lăcașurile de cult și stațiunile turistice, pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor și blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea și controlul circulației rutiere și pietonale. Totodată, au fost dispuse măsuri specifice pentru combaterea cerşetoriei, vagabondajului şi comerţului ambulant neautorizat, depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportament sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Reamintim cetăţenilor că, în situaţii de urgenţă, pot apela gratuit numărul unic 112, pentru a alerta autorităţile. Apelul dumneavoastră poate contribui la salvarea de vieți omenești, puteți împiedica extinderea unui incendiu, preveni o infracțiune sau contribui la prinderea unui infractor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica