marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Craiova, la prima bătălie din semifinala europeană

Multă muncă și o determinare serioasă a actualului lot de handbal feminin de la SCM Craiova au făcut ca echipa craioveană să ajungă până în semifinalele unei competiții europene, la două meciuri distanță de a ajunge în ultimul act și a putea lupta pentru trofeu. Sâmbătă, de la ora 17.00, formația lui Bogdan Burcea va disputa prima manșă din semifinalele Cupei EHF, pe terenul echipei turce Kastamonu Belediyesi. Pentru a ajunge în această fază, turcoaicele au trecut în sferturile de finală de o altă echipă din România, HC Zalău, învingând-o în retur cu 27-24, după ce a pierdut în primul meci cu 29-28.

De cealaltă parte, SCM Craiova a avut o confruntare mult mai grea în etapa precedentă, având de trecut de puternica echipă rusă Lada Togliatti. Fetele noastre au reușit atunci un meci retur fantastic în Rusia, după ce pierduseră inițial cu 25-23 în Bănie. Elevele lui Burcea au avut însă puterea de a reveni în meciul retur, pe care l-au câștigat cu 26-23, demonstrând astfel că au valoarea necesară pentru a face performanță și la nivel european.

Burcea: “Trebuie să evoluăm la un nivel foarte înalt”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Bazându-se pe acest fuleu de motivație, handbalistele craiovene trebuie să aibă o evoluție perfectă în Turcia, pentru a obține un rezultat bun, care să îi ofere mai multe șanse de calificare pentru partida retur. O victorie pe terenul lui Kastamonu ar fi extraordinară pentru SCM Craiova, dar turcoaicele au un joc solid acasă și va fi dificil pentru formația noastră să bifeze un succes.

„Va fi un meci extrem de dificil. Kastamonu este o echipă care pierde foarte greu acasă. A câștigat grupa, a eliminat o echipă ca Zalău în sferturi. Are două internaționale turce în lot, va fi greu. E o echipă care a câștigat cu 28-15 pe teren propriu în fața lui Viborg, deci este clar că va fi o întâlnire serioasă și trebuie să evoluăm la un nivel foarte înalt pentru a obține ceea ce ne propunem. Ne dorim să ajungem în finală, desigur, dar pentru asta avem în față două meciuri în care trebuie să muncim mult”, a declarat antrenorul echipei de handbal feminin a SCM Craiova, Bogdan Burcea, pentru Jurnalul Olteniei.

Tehnicianul a mai spus că lotul este întreg, dar există probleme mici de sănătate pentru Valentina Ardean-Elisei și Cristina Florianu: „Nu suferim de vreo accidentare gravă, în mare parte tot lotul este apt. Elisei și Florianu au mici probleme, dar sperăm că până la ora meciului se vor remedia și vor putea juca, avem nevoie de ele”, a spus Burcea.

 

Politica