sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Paște cu saramură de pește pe Clisura Dunării

De Paște la pensiunile de pe Clisura Dunării din Mehedinți, pe lângă bucatele tradiţionale, din meniu nu va lipsi peştele. Turiştii cazați aici vor putea participa la slujba de Înviere la Mânăstirea Mraconia din Cazanele Dunării. Costurile la o pensiune ajung în jurul a 800 de lei de persoană pentru un pachet de 3 zile. Este vorba de cazare, mese obişnuite, masă festivă de Paști, excursii pe munte, plimbări pe Dunăre cu barca.

Pentru Paşte, avem un pachet cu două nopţi şi mic dejun inclus şi masa de Paşti la 700 de lei de persoană şi trei nopţi cu mic dejun inclus şi masa festivă de Paşti la 920 de lei. Pe lângă servirea meselor tradiţionalele, turiştii pot face drumeții pe munte, plimbări cu căruţa sau cu barca pe Dunăre”, a declarat proprietara unei pensiuni din Eşelniţa.

Saramura de pește, specialitatea pensiunilor

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru ca turiştii să simtă atmosfera de sărbătoare, cei mai mulţi proprietari de pensiuni au stabilit în meniul mesei festive drob de miel, pască, cozonaci, ouă roşii. De asemenea, meniul va cuprinde obligatoriu peştele şi preparatele din peşte, foarte apreciate de turişti.

Pregătim, pentru clienţii noştri, cele mai gustoase mâncăruri tradiţionale, mielul va fi nelipsit de pe masa de Paşte. Din meniu nu va lipsi peștele, somnul și crapul. Vom prepara delicioasele bucate cum ar fi saramura de pește, ciorbă de pește, friptura de pește. De obicei, în perioada sărbătorilor ne calcă pragul turişti care au mai fost pe la noi şi care se reîntorc deoarece s-au îndrăgostit iremediabil de aceste locuri. Sperăm să avem o vreme frumoasă”, spune proprietara unei alte pensiuni din zonă.

Rezervările s-au făcut cu câteva luni în urmă, astfel că cine s-a trezit prea târziu cu greu mai găseşte un loc. Numărul turiştilor care vin în Clisura Dunării este tot mai mare de la an la an, fapt ce evident îi mulţumeşte pe proprietarii de pensiuni din zonă.

Este un an bun pe Clisură, este şi normal având în vedere frumuseţile locurilor. Este o zonă unică în România, fiindcă avem şi apă şi munte”, spune proprietarul unei pensiuni din Clisura Dunării, unde pregătirile pentru Paşte sunt în toi.

Turiștii veniți pe Clisură pot pleca în excursii în staţiunea Băile Herculane sau la vecinii sârbi prin Vama de la Porţile de Fier. Printre atracţiile turistice din zonă se numără Chipul lui Decebal sculptat în muntele de la Mraconia pe banii răposatului milionar Iosif Constantin Drăgan, Tabula Traiana, peşterile Ponicova şi Veterani, Mănăstirea Sfânta Ana din Orşova, Cazanele Dunării sau rămăşiţele cetăţii Tri Kule de la intrarea în comuna Şviniţa. 

Politica