sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mieii pentru masa de Paște, doar în Piața Chiriac

Doljenii vor putea cumpăra miei pentru masa de Paşte, în acest an, doar din Piaţa Chiriac, acest lucru fiind valabil pentru cei care aleg spațiile autorizate. Începând de azi și până în data de 7 aprilie, aici va fi deschis singurul spaţiu autorizat din judeţul Dolj. În acest sens, potrivit conducerii SC Pieţe şi Târguri, s-a obţinut de la Direcţia Sanitar Veterinară Dolj acordul privind amenajarea pe perioadă determinată a unui punct de vânzare şi sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac din Craiova.

 

Punctul de sacrificare și comercializarea a mieilor va funcționa după regulile unui abator, aici urmând a fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, care trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare, impuse de legislaţia în vigoare.

„Am făcut toate eforturile pentru a le oferi şi anul acesta craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii pe care îi doresc pentru masa de Paşte. Demersurile noastre au găsit înţelegere la Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, care a autorizat amenajarea acestui punct de comercializare şi sacrificare a mieilor din Piaţa Chiriac, unde îi aşteptăm atât pe cumpărători, cât şi pe comercianţii de miei interesaţi să-şi vândă marfa în condiţii optime”, a precizat Alin Mărăcine, administratorul SC Pieţe şi Târguri Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Măcelar autorizat și verificarea continuă a cărnii

Administraţia pieţelor a pregătit spații dotate cu apă potabilă, caldă şi rece, fiind prevăzut şi cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor. În ceea ce privește sacrificarea animalelor, această operațiune va fi efectuată doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi. Carnea va fi verificată de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate, înainte de a fi înmânată cumpărătorilor.

Politica