sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEO susține calificarea profesională a 180 de elevi din Gorj și Dolj

Aproximativ 200 de tineri din județele Gorj şi Dolj au șansa de a lucra la Complexul Energetic Oltenia, dacă optează pentru învăţământul dual.

CE Oltenia vine în ajutorul unui număr de 180 de elevi în anul şcolar următor, cu burse oferite lunar, după absolvire aceștia având prioritate la angajare. CEO va finanţa calificarea profesională în meserii specifice activităţilor de producere a energiei electrice şi extracţiei de lignit.

 

Pe perioada celor trei ani de studiu, elevii primesc câte o bursă lunară în valoare de 200 lei, una de performanţă anuală de 300 de lei pentru primii cinci elevi merituoşi din clasă, echipamente de protecţie, aceștia având prioritate la angajare după ce vor absolvi cursurile. La finalul studiilor, elevii primesc certificate de calificare recunoscute în Uniunea Europeană. În acest proiect, Colegiul Tehnic din Mătăsari va avea 30 de locuri pentru calificarea de electrician exploatări miniere, Colegiul „Gheorghe Tătărăscu” din Rovinari va avea o clasă cu 30 de locuri pentru mecanic utilaje şi instalaţii în industrie, iar Liceul Energetic din Târgu Jiu va avea 30 de locuri disponibile pentru cei care vor să se califice ca operatori cazane. De asemenea, la Colegiul Tehnic Motru vor fi 30 de locuri pentru sudori, iar la Liceul Tehnologic din Turceni vor fi 30 de locuri într-o clasă de lăcătuş construcţii mecanice. Alte două clase vor fi înfiinţate la Colegiul Energetic din Craiova. Potrivit calendarului de lucru, înscrierile se fac la fiecare unitate școlară în parte.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica