joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aniversare şi la Jandarmerie

Şi Jandarmeria Dolj se află la ceas aniversar. Mai exact, pe 3 aprilie se împlinesc 168 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului Obştesc, semnând actul de înfiinţare a Jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”.

Pentru a marca momentul, reprezentanţii celor două unităţi de Jandarmi din Craiova, respectiv Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, au organizat vineri, la Cercul Militar, Simpozionul ştiinţific „Jandarmeria Română – tradiţii, actualitate şi perspective la Centenarul Marii Uniri”. Tot cu această ocazie a avut loc lansarea cărţii „Comportamentul geopolitic” ai cărei autori sunt Constantin Florea, Corneliu Sîrbu, Florin Raduslav, dar şi un spectacol artistic dedicat Centenarului Marii Uniri.

La eveniment au luat parte şi militarii din Craiova, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, dar şi colaboratori din alte instituţii ai jandarmilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anterior acestui eveniment, la sediul celor două unităţi de jandarmi s-a desfăşurat o altă activitate cuprinsă în programul dedicat aniversării a 168 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Mai exact, jandarmii au fost gazdele a peste 700 de elevi şi preşcolari, din mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar, din municipiul Craiova şi judeţul Dolj.

„Toţi cei care au trecut pragul unităţilor de jandarmi au avut posibilitatea să viziteze Biserica, Sala Tradiţiilor şi alte spaţii în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, au fost amenajate mai multe ateliere unde au fost expuse participanţilor tehnica din dotare folosită în îndeplinirea misiunilor curente şi cea din dotarea structurii antiteroriste, trusa criminalistică, tehnica de comunicaţii şi autovehiculele din înzestrare, precum şi exerciţii demonstrative constând în dresajul câinilor de serviciu, exerciţii de autoapărare şi spargeri de obiecte dure”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Dolj.

Politica