vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Victorie dedicată lui Tilihoi

Tricolorii lui Cosmin Contra au reușit un succes important și dorința lui Tătărușanu de la conferința de presă dinaintea jocului s-a îndeplinit.

În ziua meciului va fi o stare de supărare în oraș, pentru că a decedat un mare jucător al României, însă sper să câștigăm și să-i dedicăm victoria”, declara la conferința de presă de luni Ciprian Tătărușanu. Și iată că doleanța portarului de la Nantes sa îndeplinit într-o zi tristă pentru fotbalul craiovean care l-a condus pe ultimul drum, în prezența a sute de oameni, pe Nicolae Tilihoi.

Meciul cu Suedia de pe Ion Oblemenco” a început cum era și normal cu un moment de reculegere pentru fundașul de fier al ”Maximei” ce fusese făcut și la meciurile din liga a 2-a și a 3-a, disputate tot marți. Jocul cu nordicii a fost unul anost, mai spectaculos fiind duelul galeriilor din cele două peluze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peluza Nord” și Peluza Sud” au purtat pe tot parcursul jocului un război al mesajelor și scandărilor, părând în multe momente neinteresate că pe Ion Oblemenco” revenise după 14 ani naționala României care a jucat cu banderole negre pe braț în acest joc.

Cu o prima repriză de-a dreptul plictisitoare, fără vreo mare ocazie de gol, jocul a părut unul tacticizat la maxim de cei doi tehnicieni. Practic Contra a lăsat impresia că nu vrea să piardă, iar omologul său Janne Andersson nu a găsit soluții pentru a pune în evidență calitățile fizice ale jucătorilor săi. A fost 1-0 pentru tricolori care au înscris în minutul 57 prin mijlocașul echipei belgiene Mouscron, Dorin Rotariu, care a primit o pasă ideală de la Alex Chipciu, în dreapta, a pătruns în careu, și după un dribling scurt, l-a învins pe Johnsson cu un şut plasat la colţul lung. Același Rotariu l-a încercat pe portarul suedez dintr-o lovitură liberă, iar Grozav și Man nu au avut nici ei șansă la gol, primul trimițând pe lângă poartă după o acțiune personală, celălalt, în încercarea de a trimite peste portar, a dat mult peste transversală. România a obținut un succes important și iată că arena de la Craiova este de bun augur, în şapte partide bilanţul fiind de cinci victorii şi două egaluri.

La finalul jocului selecționerul României, Cosmin Contra, a declarat: „A fost un meci complet, pe un teren foarte greu, contra unei echipe mult mai puternice decât noi, din toate punctele de vedere. Nu pot decât să-i felicit pe băieţi! Au fost zece zile în care ne-am adaptat la diverse probleme. Ne-am antrenat în balon, pe iarbă artificială, am mers în Israel, la 36 de grade, pe un gazon bun, şi am revenit în România, unde ne-am antrenat din nou pe iarbă artificială. Le-am zis băieţilor că trebuie să ne adaptăm, să ne maturizăm şi să trecem peste orice probleme, să fim puternici. Am înscris un gol şi am mai avut şanse de a marca. Sper ca această victorie să fie începutul unei perioade extraordinare pentru noi. Generaţia asta a înţeles că este nevoie de atitudine şi sacrificiu, pentru că aţi văzut că, în Israel, cei care au intrat au schimbat soarta jocului, la fel şi contra Suediei. Sper să fiu inspirat în continuare, pentru că această inspiraţie poate să aducă puncte şi o calificare, a spus Cosmin Contra.

România – Suedia

A marcat: D. Rotariu 57

România: Tătăruşanu Manea, Săpunaru, Grigore (’83, Nedelcearu), Toşca Pintilii, Marin (’70 Anton) Mitriţă (’54 Rotariu), Stanciu (’87 Man), Chipciu (’61 Grozav) Ţucudean (’63 Keşeru). Selecţioner: Cosmin Contra.

Suedia: Johnsson – J. Larsson, Jansson, Helander, Hult – Durmaz (’84 Claesson), Fransson (’87 S. Larsson), Hiljemark, Sema – Guidetti (’87 Berg), Kiese Thelin (’63 Toivonen). Selecţioner: Janne Andersson.

Arbitri: Roi Reinshreiber – D. Krasikow, M. Yakobov (toţi din Israel). Rezervă: Sebastian Colţescu (Craiova).

Politica