joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nicolae are nevoie de noi. „Nu vreau să creadă lumea că cerșesc. Eu chiar încerc să muncesc… dar banii sunt puțini și nu îmi ajung pentru analizele medicale”

La 37 ani se străduiește să trăiască de pe o zi pe alta, muncește unde găsește, stă cu chirie și încearcă să își cumpere tratamentul de care are nevoie în fiecare lună. Își dorește mai mult, dar nu i s-a oferit șansa să poată face mai mult. Este vorba de Nicolae Țănicu, tânăr născut la Drobeta Turnu Severin de o mamă care a decis să îl lase în grija statului, așa cum a făcut și cu ceilalți cinci frați ai lui.

Nicolae Țănicui a crescut la casa de copii, iar apoi ca adult s-a luptat să trăiască de pe o zi pe alta. O perioadă a dormit în cimitire, pentru că nu avea o locuință. Acum, din banii câștigați muncind cu ziua acolo unde găsește, și dintr-un ajutor minim de la stat pentru handicap, și-a închiriat o cameră în locuința unei bătrâne pentru care plătește 300 lei lunar, plus cheltuielile aferente. Lunar, trebuie să adune bani nu doar pentru chirie ci și pentru tratament. Suferă de hepatită cronică B+D iar tratamentul nu il poate procura gratuit, pentru că nu este asigurat. Anul trecut, Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei i-a plătit asigurare medicală pe șase luni, anul acesta Nicolae se zbate să rezolve problema asigurării. Spune că trebuie să mai facă unele analize medicale necesare pentru întocmirea actelor, analize pe care nu și le poate permite și speră ca, măcar acum, în prag de Sărbători Pascale, să găsească oameni care să îl poată ajuta.

„Uneori ne pierdem speranța. Lumea se ferește de noi, cei crescuți la orfelinate. Dar nu facem toți rău. Nu vreau să creadă lumea că cerșesc. Eu chiar încerc să muncesc. Și mă duc unde găsesc de lucru, dar banii sunt puțini și nu îmi ajung pentru analizele medicale, nu mai vorbesc de tratament”, ne-a spus Nicolae Țănicui.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cine dorește și poate să îl ajute pe Nicolae Țănicui are la dispoziție contul deschis pe numele acestuia la Banca ING: RO90INGB0000999906582390.

Politica