joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigel Capotă nu s-a prezentat la concursul pentru șefia SJU Târgu Jiu

După ce a fost acuzat de fals, directorul interimar al Spitalului Județean Târgu Jiu a luat decizia de a nu se mai prezenta la concursul pentru postul de manager al instituției spitalicești, susținut în data de 27 martie. După ce s-a gândit o noapte întreagă la ce are de făcut, după cum tocmai el a declarat, Gigel Capotă a hotărât să nu mai participe la examen. Acesta este acuzat că a depus la dosar o declarație pe proprie răspundere că nu este urmărit penal, deși împotriva lui s-a luat măsura începerii urmăririi penale într-un dosar de fraudare a unui concurs pentru două posturi de asistent medical. Imediat după ce jurnalistul Narcis Daju a adus în atenția opiniei publice toate aceste date, consilierii județeni din opoziție au cerut chiar anularea concursului.

Gigel Capotă a vorbit despre motive personale în ceea ce privește decizia luată. Hotărârea a luat-o chiar în noaptea de dinaintea probei concursului, cea de susținere a proiectelor de management.
„Decizia îmi aparține. Am și eu o demnitate. Am și eu niște limite. Este o decizie personală, deoarece nu vreau să existe mereu acele păreri că am fost impus politic la acest concurs. Este decizia mea, strict legată de faptul că am fost făcut, de o parte a presei, penalul Gorjului. Va câștiga persoana potrivită pentru acest post. Nu pot să spun eu cum vor sta lucrurile”, a spus Capotă.

Legea va fi respectată”

Policlinica Buna Vestire Craiova

La concursul pentru șefia unității spitalicești târgujiene participă Gheorghe Neață, fost director, care este considerat incompatibil, deoarece este în Consiliul de Administrație al SJU Târgu Jiu și economistul Adrian Grecu, soțul medicului Tatiana Grecu, de la ATI. Președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, are încredere în deciziile a comisiei de concurs, considerând că aceasta a fost în măsură să decidă dacă respectivii candidați îndeplinesc condițiile legale pentru a participa la examen.

Este o comisie formată din trei persoane și a fost luată cea mai bună decizie. Cu siguranță pot să vă spun că legea va fi respectată. Îi știu foarte bine pe colegi, niciodată nu o să încalce legea, atâta timp cât noi stabilim niște reguli clare”, a declart Cosmin Popescu.

Politica