Covaciu, pe podium și la seniori

La nici 16 ani, severineanca Iasmina Covaciu (- 48 kg) a prins podiumul la Campionatul Național de judo pentru seniori, de la Cluj-Napoca

În meciul decisiv pentru medalia de bronz, judoka legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin a învins-o pe colega ei de club Krisztina Tătar. La Naționalele de la Cluj-Napoca au participat 220 de judoka, de la 42 de cluburi.

E medalia care îi lipsea Iasminei din palmares, după ce, anul trecut, luase aurul la juniori și bronzul la tineret. Luna trecută, cum era și firesc, devenise campioană națională la U18. Iasmina Covaciu e una dintre cele mai talentate judoka din România. Deși nu a împlinit încă 16 ani și e în continuare cadetă, reușește să învingă sportive mult mai mari ca vârstă. Dacă va continua pe aceeași linie, poate deveni o prezență constantă la Campionatele Europene și Mondiale. Sperăm să ajungă și la Jocurie Olimpice, în 2024, dar, pentru asta, trebuie să rămână la fel de serioasă, a spus antrenoarea Lena Sterea.

La sfârșitul acestei săptămâni, Iasmina Covaciu va lupta pentru medalii la Campionatul Național de Juniori U21 de la Focșani, după care va concura la Naționalele de Tineret U23 de la Pitești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Populare

Recomandări

FCU Craiova e gata să spargă defensiva de oțel a lui Dorinel

Paul Răducan e noul antrenor al celor de la...

Încă un eșec pentru FCU Craiova și prima victorie pentru Oțelul Galați

FCU Craiova a luat bătaie de la Oțelul Galați,...

Arme albe în școlile din Craiova

Poliţiştii doljeni au acţionat, în această săptămână, atât...

TIR încărcat cu alimente, cuprins de flăcări

Un TIR încărcat cu alimente a luat foc, vineri,...