joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covaciu, pe podium și la seniori

La nici 16 ani, severineanca Iasmina Covaciu (- 48 kg) a prins podiumul la Campionatul Național de judo pentru seniori, de la Cluj-Napoca

În meciul decisiv pentru medalia de bronz, judoka legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin a învins-o pe colega ei de club Krisztina Tătar. La Naționalele de la Cluj-Napoca au participat 220 de judoka, de la 42 de cluburi.

E medalia care îi lipsea Iasminei din palmares, după ce, anul trecut, luase aurul la juniori și bronzul la tineret. Luna trecută, cum era și firesc, devenise campioană națională la U18. Iasmina Covaciu e una dintre cele mai talentate judoka din România. Deși nu a împlinit încă 16 ani și e în continuare cadetă, reușește să învingă sportive mult mai mari ca vârstă. Dacă va continua pe aceeași linie, poate deveni o prezență constantă la Campionatele Europene și Mondiale. Sperăm să ajungă și la Jocurie Olimpice, în 2024, dar, pentru asta, trebuie să rămână la fel de serioasă, a spus antrenoarea Lena Sterea.

La sfârșitul acestei săptămâni, Iasmina Covaciu va lupta pentru medalii la Campionatul Național de Juniori U21 de la Focșani, după care va concura la Naționalele de Tineret U23 de la Pitești.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica