vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: PROBLEMA REFUGIAȚILOR ȘI A MIGRAȚIEI VA FI REGLEMENTATĂ UNITAR 

Deputat Ion Cupă, Vicepreședinte Național al ALDE, președinte ALDE Dolj: ”Prin dezbaterile avute la sesiunea de primăvară a  Uniunii Interparlamentare am făcut progrese  în perspectiva adoptării Pactului mondial pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată”

Președintele ALDE DOLJ, deputatul Ion CUPĂ a participat în calitate de membru al Grupului Parlamentar Român la cea de a 138-a Adunare a Uniunii Interparlamentare care a avut loc între 23-28 martie 2018 la Geneva.

La acest important eveniment al diplomației parlamentare mondiale au participat, la dezbateri în plen și în diferitele comisii specializate cca 800 de parlamentari din 130 de țări ale lumii, între care 67 de președinți ai unor parlamente naționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Pe parcursul lucrărilor, s-au adresat participanților dl. William Lacy Swing, directorul general al Organizației Internaționale pentru Migrație, dl Zeid Ra’ad Al Hussein, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, dl Filippo Grandi, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Principala temă pe agenda Adunării plenare a  fost cea privind consolidarea unui regim global aplicabil migranților și refugiaților. 

Este nevoie de cunoașterea completă a acestui fenomen extrem de complex cu efecte majore și în Uniunea Europeană pentru a putea construi reglementări unitare și eficiente la nivel global”- a precizat deputatul  Ion Cupă

Domnul deputat Ion Cupă a participat deasemenea la lucrările Comisiei Uniunii Interparlamentare pentru democrație și drepturile omului. În prima parte a lucrărilor a avut loc o dezbatere privind tema următorului proiect de rezoluție al Comisiei, respectiv ”Consolidarea cooperării interparlamentare și a guvernanței  în domeniul migrației, în perspectiva adoptării Pactului mondial pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată”.  

Participanții și-au exprimat speranța că acest Pact Global pentru Migrație va putea fi adoptat în acest an de către Organizația Națiunilor Unite, decizie care ar putea contribui la evitarea unor tensiuni suplimentare legate de dezvoltarea fără precedent a acestui fenomen.

Politica