vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Europenele de box Under 22, la Târgu Jiu, în noua Sală a Sporturilor

Peste 400 de pugiliști, băieți și fete, din 37 de țări, iau parte la Campionatele Europene de box pentru seniori și senioare Under 22, care au debutat, duminică, la Târgu Jiu.

Este pentru al doilea an consecutiv când România organizează acest eveniment. Deschiderea oficială a competiției a avut loc odată cu inaugurarea noii Săli a Sporturilor.

Avem 37 de ţări, este record şi ne bucură foarte mult interesul pentru această competiţie, aşa cum s-a anunţat şi în sală este cea de-a treia ediţie. Noi, din fericire, am fost desemnaţi pentru a doua oară consecutiv să organizăm în România, asta ne dă o credibilitate faţă de Federaţia Internaţională a boxului amator şi de Federaţia Continentală pe care o reprezentăm aici. Sperăm să reuşim să terminăm foarte bine această competiţie ca şi mod de desfăşurare şi, bineînţeles, pentru România este important rezultatul final la care sperăm cu toţii şi dacă lucrurile vor decurge foarte bine, poate mai avem şanse anul viitor sau peste doi ani să mai luăm o competiţie. Am avut un impediment dacă pot să îi spun aşa pentru că, iniţial, noi ne-am pregătit pentru 300 de locuri de cazare. Din cauza unor deficienţe tehnice la nivelul Federaţiei Internaţionale, înscrierile au fost foarte întârziate şi ne-am trezit pe ultima sută de metri cu o suplimentare de încă 150 de locuri care, de fapt, în final când ne-am închis era de 200 de locuri”, a spus Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Au avut loc două gale, cu un total de 38 de meciuri, prima rezervată fetelor, iar cea de-a doua băieților.

În gala de seară a venit şi prima victorie a delegaţiei României. Andrei Udubaşa (SCM Bacău) l-a învins la puncte, scor 3-2, pe slovacul Michal Takacs, în cadrul categoriei 60 kg (semiuşoară), scrie Mediafax, care arată că meciul a fost echilibrat, cu multă acţiune în ring, iar Udubaşa a avut energie până la gongul final care i-a adus victoria.

Vâlcean la origini, Andrei Udubaşa se pregăteşte la SCM Bacău cu Relu Auraş, fiind unul dintre exponenţii tinerei generaţii de boxeri pe care Federaţia Română de Box o pregăteşte în acest moment, arată sursa citată.

La Europenele Under 22, România a prezentat de altfel un lot foarte tânăr la masculin, cu patru boxeri născuţi în 1999: Florin Bălteanu, Viorel Fâciu, Alberto Biro şi Cristian Filip. Singurii pugilişti aflaţi la limita superioară de vârstă, născuţi în 1996, sunt Andrei Arădoaie şi Vasile Suciu. În turul următor, Udubaşa îl va întâlni pe armenul Hrair Shahverdian.

Duminică seara, delegaţia tricoloră a suferit şi o înfrângere. Cristian Filip (+91 kg / supergrea) a coborât învins treptele ringului, după meciul cu francezul Djamili Aboudou-Moind. Filip a boxat foarte bine pentru un boxer de nici 19 ani, dar decizia la puncte (4-0) a mers către francez, conform Mediafax.

În prima gală, România a avut două sportive în competiţie, ambele fiind învinse la puncte. Ştefania Lazăr (54 kg) a cedat în meciul cu italianca Giulia Lamagna, iar Dana Borzei (60 kg) nu a putut trece de Sezgin Aslahan Mehmedova (Bulgaria), conform Mediafax.

Ziua a doua a programat două gale, de la orele 14:00 şi 18:00, cu un total de 45 de meciuri.

Sala Sporturilor, investiţie de două milioane de euro

Competiția de box, care se va încheia duminică, 1 aprilie, se desfășoară în noua Sală a Sporturilor din Târgu Jiu, care a fost inaugurată duminică de primarul Marcel Romanescu și de fostul premier Victor Ponta. Social-democrații cu funcții de conducere din județ au lipsit de la eveniment deși au fost invitați. Aceștia ar fi fost nemulțumiți de prezența lui Ponta la eveniment.

Eu nu am făcut decât oficiile de gazdă. Am fost persoana care a trebuit să inaugureze această sală în calitate de primar. Am invitat la această inaugurare toţi factorii de decizie din perioada respectivă şi toţi factorii de decizie din acest moment. Mi-am dorit unitate şi de această sală să se bucure cetăţenii din Gorj. Este o zi prea frumoasă şi vreau să văd doar lucrurile bune. Este cel mai important eveniment pe care îl avem în ultimii zece ani de zile. O astfel de investiţie nu o întâlnim în fiecare an. Mă aşteptam la o unitate din partea tuturor politicienilor şi a oamenilor din administraţie. Este surprinzător, dar este o zi prea fericită ca să caut eu scuze pentru cei care nu au dorit să participe. Eu mi-am făcut datoria şi am invitat pe toată lumea, de la nivelul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi Senatului până la ministrul Tineretului şi Sportului, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean. Victor Ponta este deputat de Gorj şi nu pot să-i invit pe toţi ceilalţi, iar pe unul să-l laşi tocmai pe acela care a pus cărămida pentru realizarea investiţiei. Ar fi incorect“, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Sala Sporturilor a fost construită pe amplasamentul celei vechi, de la aceea păstrându-se numai grinzile metalice. Investiția s-a ridicat la două milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate de Compania Națională de Investiții. Sala are o capacitate de 1.250 de locuri pe scaune rabatabile, dispune de sală de conferinţe, tribună VIP cu peste 100 de locuri și este dotată cu instalaţie de climatizare, de avertizare în cazul incendiilor şi de stingere a focului.

Politica