joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Craiova: Susținem dezvoltarea industriei auto

Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: ”Creșterea competitivității sectorului auto în Craiova va crea noi locuri de muncă și va aduce bani mai mulți la bugetul local.”

Dezvoltarea industriei auto în Dolj, inclusiv a industriei de componente auto este o miză importantă pentru modernizarea accelerată a Craiovei.

ALDE Craiova apreciază că una dintre prioritățile guvernului și ale autorităților locale ar trebui să fie creșterea competitivității sectorului auto, mărirea capacității de export a acestuia. Astfel s-ar crea locuri de muncă mai bine plătite inclusiv pentru cei care locuiesc în afara Craiovei, în județ și care astfel ar găsi oportunități de carieră mai aproape de casă, iar nu în alte județe sau străinătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ford Craiova are o contribuție majoră la dezvoltarea industriei de profil, la crearea și menținerea de locuri de muncă, iar acest model trebuie multiplicat.

Reducerea costurilor administrative, facilitarea unor investiții noi, îmbunătățirea calității mediului de afaceri inclusiv prin formula bugetării multianuale a unor programe precum Rabla și Rabla Plus, stimulente fiscale pentru zona de cercetare-inovare din domeniu, sprijin predictibil și consolidat pentru IMM-urile locale, dezvoltarea învățământului profesional dual care să prevadă specializări utile domeniului, toate acestea pot dezvolta durabil această industrie ce devine una strategică pentru județul nostru.

În privința învățământului profesional este nevoie de clarificarea cadrului legal care să încurajeze în mod real cooperarea între unitățile de învățământ, asociațiile profesionale și unitățile de producție. Inclusiv din perspectiva finanțării din fonduri europene a unor stagii practice ale elevilor în companiile din sectorul auto,” a precizat Anișoara Stănculescu, liderul ALDE Craiova.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica